Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Do projektu adventného kalendára #SklapniMobil za zdravé používanie mobilov sa doteraz zapojilo viac ako 12 500 Čechov a Slovákov. Influenceri podporili výzvu na sociálnych sieťach a prihlášky sú stále otvorené do 23. decembra.

Do adventnej výzvy #SklapniMobil od spoločnosti Samsung, ktorá pozostáva z 24 denných detoxikačných úloh, sa do dnešného dňa zapojilo 6 878 Čechov a 5 645 Slovákov a ďalší ešte pribúdajú. Tí, ktorí sa zaregistrujú na stránke sklapnimobil.cz/sk/ do rána 23. decembra, môžu v poslednom žrebovaní vyhrať „sklápací“ smartfón Samsung Galaxy Z Fold3. Tipy, ako zlepšiť návyky pri používaní telefónu, budú naďalej k dispozícii verejnosti.

Adventný kalendár zdravého používania mobilov #SklapniMobil pripravili odborníci – trénerka digitálneho detoxu Aneta Baklová, adiktológ Adam Kulhánek a psychológ Marek Madro. Od začiatku decembra si záujemcovia o túto výzvu mohli vyskúšať jednoduché každodenné úlohy týkajúce sa digitálnej rovnováhy – napríklad „Vyberte si 3 profily na sociálnych sieťach, ktoré vo vás vyvolávajú negatívne pocity, a prestaňte ich sledovať.“ (4.12.) alebo „Zažite noc bez mobilného telefónu! Hodinu a pol pred spaním odložte telefón a držte ho čo najďalej od postele.“ (11.12.) Ambasádormi výzvy sú influenceri a osobnosti z Česka a Slovenska, ako napríklad speváčka Emma Drobná, herec Lukáš Hejlík či moderátor Sajfa, ako aj zástupcovia technologických médií vrátane magazínu TOUCHIT.

Viac ako 40 % mladých ľudí neodkladá mobilný telefón ani pri štedrovečernom stole

Pred spustením projektu #SklapniMobil uskutočnila spoločnosť Samsung prieskum na vzorke 1 050 respondentov v Slovenskej republike vo veku 18 až 65 rokov. Ukázalo sa, že najmä mladšia generácia (18-26 rokov) vníma svoj vzťah k mobilnému telefónu ako problematický – napríklad 79,2 % z nich s ním trávi viac času, ako by chceli. Na otázku, či majú mobilný telefón na dosah aj pri štedrovečernom stole, odpovedalo kladne 40 % mladých ľudí, u ľudí vo veku 27-35 rokov to bolo až 45,9 %.

„Obrovský záujem verejnosti o digitálnu rovnováhu a zároveň výzvu #SklapniMobil nás úprimne, ako najväčšieho výrobcu smartfónov, potešil. Súčasne to dokazuje, že táto téma je pre Slovákov dôležitá. Veríme, že výzvy, ktoré sme pripravili spolu s odborníkmi, budú Slováci absolvovať aj budúci rok a zoberú si ich za svoje. Všetkým prajeme pokojné sviatky a veľa digitálnej pohody,“ komentuje Petra Bačková, Brand marketing & PR SK, Samsung Electronics Czech and Slovak.

Digitálna pohoda ako novoročné predsavzatie?

Adventný kalendár je k dispozícii na webovej stránke https://www.sklapnimobil.cz/sk/, kde si môžete pozrieť jednotlivé výzvy a zaregistrovať sa na tie najnovšie. Tí, ktorí tak urobia do rána 23. decembra, budú zaradení do posledného žrebovania o smartfón, ktorý sa dá vďaka ohybnému displeju ľahko „sklapnúť“ – Samsung Galaxy Z Fold3.

Po 24. decembri zostanú výzvy na stránke a môžu byť užitočné pre každého, kto považuje digitálnu rovnováhu za svoju tému. „Hoci nejde ani zďaleka o terapeutický projekt, veríme, že niektoré z každodenných výziev môžu slúžiť ako inšpirácia na zlepšenie našich mobilných návykov nielen počas sviatkov, ale aj v novom roku,“ uzatvára Petra Bačková.

Registráciu a ďalšie informácie nájdete na webových stránkach www.sklapnimobil.sk alebo  www.sklapnimobil.cz.

Značky: