Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Globálny dodávateľ interiérových a exteriérových svietidiel s ovládačmi Thorn, ktorý patrí pod skupinu Zumtobel Group, predstavil produktové novinky. Svoje portfólio rozšíril naprieč odvetviami – v osvetlení pre kancelárie, priemysel, šport i verejné priestranstvá.

 Odolnosť a spoľahlivosť v priemyslových priestoroch, variabilita a elegancia v kanceláriách

Osvetlenie pre priemyslové priestory musí byť nielen odolné proti náročným vonkajším podmienkam,  od vlhka po extrémne výkyvy teplôt, ale zároveň pomáha zlepšiť produktivitu zamestnancov a podporuje ich v každodenných pracovných úkonoch. Svietidlo Aquaforce Pro rezistentné na prach a vodu má jedinečnú konštrukciu brániacu hromadeniu nečistôt a vlhkosti na povrchu. Po novom je doplnené o bezdrôtové riešenie bmLINK, ktoré umožňuje napojenie na systémy riadenia osvetlenia s protokolom DALI.

Kancelárske priestory dnešnej doby sú veľmi variabilné. Zahŕňajú open-space, zasadacie miestnosti, relaxačné zóny, študovne či technické zázemie s podmienkami, ktoré majú odlišné nároky na osvetlenie. Značka Thorn sa dokáže so svojou jednoduchou a zároveň ucelenou škálou osvetlenia, ktorú tvorí komplexné produktové portfólio, prispôsobiť širokej variabilite priestorov.

Modulárny systém osvetlenia rady Equaline umožňuje vytvoriť správne riešenie pre zapadnutie do akéhokoľvek priestoru. Jednoduchý obdĺžnikový tvar, jednoduchá vstavaná inštalácia a zároveň hliníkové teleso s povrchovou úpravou práškovou farbou vytvára z tohto svietidla spoľahlivého a zároveň elegantného pomocníka. Po novom bolo svietidlo uvedené vo verzii umožňujúcej premenlivú teplotu chromatickosti, tzv. tunable white. Vysoko kvalitné LED čipy sú schopné meniť teplotu bielej farby od hrejivých 2700 K do studených 6500 K.

Verejné osvetlenie Thorn je odolné aj elegantné, slúži okoloidúcim a dodáva v noci nový život

Osvetlenie od značky Thorn dodáva v noci mestám nový život. Či už ide o rezidenčné oblasti, námestia alebo pamiatky, vonkajšie osvetlenie musí vždy dobre slúžiť okoloidúcim aj danému miestu. Navyše by sa malo dopĺňať s okolitou architektúrou a byť šetrné k životnému prostrediu.

Svietidlo Aerie tvorí diskrétny mestský prvok, ktorý vrhá svetlo tam, kde ho ľudia potrebujú a zároveň keď ho potrebujú. Svietidlá vysokého štandardu sa prispôsobia akémukoľvek mestskému projektu, môžu byť inštalované do náročných podmienok ako sú miesta poblíž morského pobrežia či do oblastí, ktoré sú vystavované vysokým teplotám.

Contrast je všestranné architektonické bodové svietidlo, ktoré spĺňa podmienky pre množstvo aplikácií – od veľmi kompaktného bodového svietidla po výkonný svetlomet. Svietidlo je charakteristické svojím moderným dizajnom, všetky veľkosti majú integrovaný ovládač. Svetelný kontrast je možné jednoducho prepínať a tlmiť, teplota chromatickosti sa môže upravovať pomocou rôznych rozhraní.

Značky: