Vatikán sa dlhodobo snaží držať krok s dobou a technológiami. Tentokrát predstavil inteligentné zariadenie, ktoré má viesť mladých ľudí k viere.

Prístroj pozostáva z desiatich po sebe uložených väčších achátových a menších hematitových korálkov. Krížik následne uchováva v seba všetku potrebnú elektroniku. Vatikán tým sleduje snahu pritiahnuť do cirkvi nových ľudí. S informáciou prišiel portál Engadget.

Po aktivácii si môže používateľ zvoliť modlitbu štandardného, kontemplatívneho alebo tematického ruženca. Prístroj bude sledovať pokrok používateľa v modlitbe. Vatikán tvrdí, že zariadenie je súčasťou celosvetovej modlitebnej siete pápeža. Zároveň má ruženec priniesť mier do sveta. Jeho aktuálna cena je v úrovni 99 eur.

Cirkev sa snaží držať krok s najmodernejšími technológiami a trendmi. Netreba zabúdať na pápeža Františka a jeho účet na Instagrame alebo Vatikán, ktorý komunikuje s katolíkmi prostredníctvom Telegramu a radí počas Pôstu. Fotografi tiež strávili až 65 nocí snímaním Sixtínskej kaplnky, ktorých výsledkom bolo až 270 000 fotografií či fakt, že Vatikán spustil svoju prvú aplikáciu pre zariadenia iPhone už v roku 2008. 

Inteligentný ruženec eRosary vyvinul Vatikán v spolupráci s firmou Acer.

Zdroj náhľadovej fotografie: VaticanNews

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Facebook začína testovať nový dizajn webového rozhrania: Ponúka aj tmavý režim