Prvým krokom je odstránenie SIM kariet.

Google dávnejšie v Amerike spustil službu Project Fi. Ide o službu virtuálneho telekomunikačného operátora. Google nemá vlastnú telekomunikačnú sieť, takže mobilné služby poskytuje prostredníctvom infraštruktúry ostatných operátorov.

V rovnakých šľapajách chce ísť aj Apple. Spoločnosť dávnejšie vyvinula svoju vlastnú Apple SIM kartu, ktorá je zabudovaná vo vybraných iPadoch. Pomocou nej môžu používatelia využívať mobilné internetové pripojenie v sieťach viacerých telekomunikačných operátorov.

Teraz sa Apple snaží presadiť nový štandard SIM kariet, ktorý by plastové kartičky úplne odstránil. Nie je jedinou spoločnosťou, ktorá e-SIM karty podporuje, avšak ak nový štandard uspeje, Applu to bude vyhovovať.

Spoločnosť si už v minulosti nechala patentovať viacero technológií, ktoré sa využijú v službách virtuálneho telekomunikačného operátora. Najnovšie o tomto zámere informuje portál Business Insider. Dátum, kedy by mal Apple spustiť tzv. MVNO (mobile virtual network operator) služby nie je známy. Avšak, malo by sa tak stať v Amerike aj Európe.

Keď k tomu príde – vymenili by ste svojo aktuálneho operátora za Apple?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit