Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Galéria fotografií a videí rybárskych úlovkov, najväčšia databáza súkromných revírov v Európe, chat s lokálnymi sprievodcami bez potreby znalosti cudzích jazykov alebo jednoduché prekladanie rybárskych článkov a blogov z celého sveta naprieč krajinami a kontinentmi. Nielen to ponúka mobilná  aplikácia Fishsurfing, ktorá na konci mája po svojom štvorročnom vývoji prešla do ostrej prevádzky, a doteraz zaznamenala vyše 200 000 registrovaných. 

„Len v Česku sa rybolovu venuje niekoľko stoviek tisíc ľudí a počet tých, ktorí prepadnú tejto záľube, neustále rastie. Aj napriek tomu, že je rybárčenie celosvetovo čím ďalej tým viac populárnejšie, doteraz neexistovala žiadna platforma, ktorá by túto špecifickú komunitu spájala, „hovorí zakladateľ aplikácie Filip Domorád, ktorý verí, že našiel prázdne miesto na trhu.

Podľa Domoráda je rybárska sociálna sieť Fishsurfing unikátna aj v tom, že obsahuje najväčšiu databázu lokálnych sprievodcov, nie firiem, ale reálnych ľudí. Okrem toho možno na mape v aplikácii vyhľadať až štyritisíc súkromných revírov po celej Európe, rusky hovoriacich krajín a exotických krajín ako napr. Thajsko, alebo najväčšiu databázu kamenných predajní v Európe, Severnej a Južnej Amerike či Austrálii. „V druhej polovici tohto roku plánujeme do aplikácie implementovať aj najväčšiu databázu ubytovania pre rybárov a postupne aj európske štátne revíry, “ doplnil zakladateľ aplikácie Filip Domorád, ktorého mobilná aplikácia je dostupná pre platformu Android a iOS a je preložená do osemnástich svetových jazykov.

Momentálne sa aplikácia zameriava primárne na európsky trh, najviac registrovaných rybárov totiž pochádza z Francúzska, Poľska a Veľkej Británie. Českí a slovenskí rybári a rybárky tvoria dohromady osem percent všetkých registrovaných. V ďalších rokoch plánuje Domorád plnohodnotne uviesť aplikáciu aj do ďalších kontinentoch.

 

Značky: