Jeseň začala a so skorým príchodom chladnej zimy nejeden z nás začína myslieť na ďalšiu vykurovaciu sezónu a s ňou i podstatné navýšenie spotreby energií. Aby sme ušetrili a prekonali toto obdobie, zvykáme si na chlad a vyťahujeme huňaté svetre. Dá sa v 21. storočí ušetriť za vykurovanie aj inak?

Čo keby sme vám povedali, že existuje aplikácia, s ktorou môžete mať vykurovanie a jeho úspory doslova pod palcom? Presne tak. Dánska spoločnosť Danfoss prichádza s revolučným a veľmi efektívnym riešením na mieru, ktoré váš domov premení na domácnosť budúcnosti a zároveň pomôže výrazne ušetriť náklady.

Súčasťou ich vykurovacích systémov Danfoss LinkTM je totiž prívetivá mobilná aplikácia, s ktorej pomocou možno regulovať kúrenie odkiaľkoľvek a kdekoľvek. Mohlo by sa zdať, že ide o zbytočný prepych, ale v skutočnosti sa za touto možnosťou skrýva vysoký potenciál šetriť domáci rozpočet.

Mobilná aplikácia Danfoss LinkTM App umožňuje nastaviť teplotný plán vašej domácnosti priamo na mieru, všetky detaily si zvolíte podľa vlastných predstáv. V jednoduchom a prívetivom užívateľskom rozhraní stačí nastaviť časové rozmedzie jednotlivých izieb a priblížiť ich čo najpohodlnejšie a finančne najšetrnejšie k vášmu životnému režimu.

Plánovanie domácnosti možno rozvrstviť do niekoľkých fáz. Vykurovací systém takýmto spôsobom zníži či úplne vypne vyhrievanie domácnosti v momente, kedy vyrazíte do práce. V tomto časovom rozmedzí pochopiteľne nie je potrebné vykurovať domácnosť. Každý mesiac takto môžete ušetriť i niekoľko stoviek hodín vykurovania Pánu Bohu do okien bez toho, že by ste sa museli o reguláciu teplôt každý deň starať.

V aplikácii možno nastaviť i pravidelný návrat z práce, aby vykurovací systém včas prispôsobil teploty v domácnosti tak, aby ste po príchode nezaznamenali žiadny rozdiel. V prípade, že zasiahne život neočakávane, možno diaľkovo vypnúť zahrievanie pokojne i na niekoľko dní či týždňov vopred. Na vašich spontánnych akciách vďaka tomu nemusíte premýšľať nad tým, koľko doma práve spaľujete bankoviek.

Súčasťou aplikácie je i sledovanie teplôt v jednotlivých miestnostiach. Pokiaľ by ste napríklad usúdili, že nie je potrebné zahrievať izbu s oknami na sever, môžete ju nechať napospas slnku. To isté platí i o ďalších miestnostiach – pokiaľ si teda napríklad detská izba vyžaduje špeciálnu starostlivosť, je možné dieťaťu dopriať zdravšiu teplotu bez toho, že by ste museli pravidelne chodiť kontrolovať termostat.

Chcete zistiť, koľko by Vás stálo vybaviť domácnosť najmodernejším riešením na trhu, nakopnúť systém vykurovania na nový level a ešte ušetriť peniaze? Vyplňte si nezáväzne kalkulačku na stránkach Danfoss

Aplikáciu Danfoss LinkTM možno vyskúšať úplne bezplatne, aby ste si pred kúpou systému vykurovania Danfoss Link™ mohli vyskúšať, či s aplikáciou budete vedieť zaobchádzať. Keďže užívateľské rozhranie je veľmi intuitívne, možno všetko pochopiť na prvý pohľad. Možnosti nie sú prekombinované, a preto ponúkajú skutočne len to najdôležitejšie.

K dispozícii je pre zariadenie s Androidom od verzie 4.1 vyššie, prípadne pre iOS verzie 7.0 ďalej. Pre inteligentné telefóny s operačným systémom Windows Phone nie je aplikácia bohužiaľ dostupná, aspoň zatiaľ.

V prípade záujmu o inteligentné vykurovanie domácnosti stačí navštíviť oficiálne stránky Danfoss, kde možno získať nezáväznú ponuku a tiež dohodnúť návštevu inštalatéra. Na stránkach možno vypočítať i orientačnú cenu systému pre váš konkrétny domov.

V prípade, že vo vašich priestoroch už máte systémy Danfoss nainštalované, stačí sa pred použitím aplikácie uistiť, že vaše riadiace jednotky Danfoss LinkTM CC umožňujú Wi-Fi pripojenie. Túto informáciu nájdete na štítku zo zadnej strany ovládača Danfoss Link CC, ktorý musí mať aspoň verziu 4. Takisto je možné priamo na obrazovke panelu vyhľadať nastavenie – pokiaľ sa tu nachádza možnosť Wi-Fi siete, Danfoss LinkTM CC bezdrôtové pripojenie podporuje.

Značky: