Začiatok septembra sa blíži a s ním aj tlačová konferencia Applu.

Apple pokračuje v tradícii a v prvej polovici septembra opäť predstaví nové iPhony. Tie by sa mali dostať do predaja v priebehu dvoch týždňov od oficiálneho predstavenia a spolu s nimi aj operačný systém iOS 9. Tlačová konferencia sa uskutoční 9. septembra o 19:00 nášho času. Sledovať ju môžete priamo na webových stránkach Applu.

iPhone 6S a 6S Plus by mali okrem bežného vylepšenia výkonu a fotoaparátu priniesť revolučnú novinku. Technológiu Force Touch, vďaka ktorej bude telefón inak reagovať na bežné a silnejšie stlačenie displeja. Funkcia by mala v praxi urýchliť používanie niektorých prvkov, ako je rýchlejšie spustenie navigácie atď. Viac sme o možnom využití „citlivého“ displeja informovali v samostatnej novinke.

Pozvánka na konferenciu láka, aby ste sa Siri spýtali, či vám niečo neprezradí. Nuž, veru nie (Autor: Telekom)

Pozvánka na konferenciu láka, aby ste sa Siri spýtali, či vám niečo neprezradí. Nuž, veru nie (Autor: Telekom)

Je pravdepodobné, že Apple počas konferencie ukáže svetu aj nový set-top box Apple TV. Ten by mal ponúknuť väčší výkon, integráciu virtuálnej asistentky Siri a podporu mobilných aplikácií. Zmeniť by sa malo aj diaľkové ovládanie, ktoré bude využívať dotykovú plochu. Spomínajú sa aj nové iPady, avšak tie si možnože Apple nechá na samostatnú konferenciu. Respektíve, ak predstaví nový model, tak ten ponúkne iba kozmetické zmeny.

Predstavenie nových iPhonov si budú môcť konečne pozrieť aj používatelia s operačným systémom Windows. Apple doteraz streamoval svoje konferencie iba na zariadenia so systémom iOS alebo Mac. 9. septembra však budú môcť priamy prenos sledovať aj používatelia so systémom Windows 10. Využijú prehliadač Edge. Microsoft totiž zabudoval do svojho nového prehliadača podporu technológie HTTP Live Streaming (HLS), ktorú Apple používa pri vysielaní živých prenosov.

apple_predstavenie_september_nowat

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit