Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Telekomunikačný operátor RadioLAN, spol. s r.o. v nadväznosti na aktuálnu situáciu a list od komisára EÚ pre vnútorný trh Thierryho Bretona, ktorý bol určený pre predsedníčku BEREC, národných regulátorov a telekomunikačných operátorov, otvoril svoju sieť WiFi hotspotov tak, aby ich mohli bezplatne využívať osoby utekajúce pred hrôzami vojny z Ukrajiny, organizátori pomoci a ďalšie osoby, ktoré to aktuálne potrebujú.

RadioLAN okrem toho zriaďuje bezplatné WiFi hotspoty na miestach, kde sú ubytované matky s deťmi z Ukrajiny, aby im umožnil komunikáciu s najbližšími.

Príklad takéhoto bezplatného WiFi hotspotu je areál misijného centra Matejková v Brezovej pod Bradlom, ktoré slúži pre dlhodobé ubytovanie pre utečencov z Ukrajiny. Pomoc utečencom na mieste poskytuje miestna samospráva v spolupráci s cirkvami pôsobiacimi v meste a ďalšími dobrovoľníkmi. RadioLAN zriaďuje bezplatné WiFi hotspoty aj charitatívnym organizáciám, ktoré organizujú zbierky pre utečencov z Ukrajiny. Príkladom takejto pomoci je Trnavská arcidiecézna charita v Seredi, kde je v súčasnosti zberné miesto pre utečencov z Ukrajiny.

RadioLAN kontinuálne pomáha ľuďom ťažko skúšanej Ukrajiny. Už 25.2.2022 zareagoval na situáciu v Ukrajine a umožňuje bezplatné volania z jeho pevnej telekomunikačnej siete do všetkých ukrajinských telekomunikačných sietí. Vzhľadom na zvýšenú potrebu komunikácie slovenských občanov so svojimi rodinnými príslušníkmi a priateľmi nachádzajúcimi sa na Ukrajine, vyjadruje aj touto formou svoju podporu a solidaritu. V rovnakom čase RadioLAN zareagoval na šírenie dezinformácií o dianí na Ukrajine stiahnutím ruských televíznych programov zo svojej ponuky. Na pozíciách ruských televíznych staníc je umiestnená ukrajinská vlajka s výzvou „Stop vojne!“

Značky: