Doplnené 25.5.2018: BlackBerry KEY2 bol dlhší čas predmetom špekulácií a únikov.

Vyzerá to tak, že BlackBerry konečne predstaví začiatkom júna prvé zariadenie, ktoré bude niesť logo spoločnosti a pritom bude mať duálnu kameru. Zachová sa aj ikonická hardvérová klávesnica a bezpečnostné a aplikačné riešenia spoločnosti.

Model KEY2 bude nositeľom tradičných hodnôt spoločnosti BlackBerry.

Je ťažké povedať, či bol KeyOne úspešným modelom. Spoločnosť ho predala v celkom počte iba 850 000 kusov, vrátane modelu Motion. Zástupcovia spoločnosti boli aj napriek týmto výsledkom spokojní.

Ako sa bude dariť nasledovníkovi modelu KEYone sa dozvieme po jeho predstavení, ktoré sa bude konať v New Yorku 7. júna.

Zdroj: The Verge

Pôvodný článok 30.4.2018: BlackBerry si razí svoju vlastnú cestu už niekoľko rokov.

V posledných rokoch sa okolo značky toho udialo pomerne veľa. Pred nejakým časom sa BlackBerry dostalo pod krídla čínskej spoločnosti TCL a začalo opäť bojovať o svoje stabilné miesto na svetovom trhu so smartfónmi.

Aj napriek nie príliš priaznivým predajným výsledkom modelu KEYone, kedy sa v roku 2017 predalo iba 850.000 zariadení vrátane modelu Motion, sa pravdepodobne dočkáme nástupcu.

Začiatkom apríla sa začali objavovať prvé náznaky o tom, že spoločnosť niečo chystá. Prvotné informácie boli trochu neisté, nakoľko až príliš veľká podobnosť s KEYone nepôsobila príliš vierohodne. Jediným výrazným rozpoznávacím znakom bola duálna kamera, ktorá by bola použitá po prvýkrát.

Najnovšie informácie z certifikačného zoznamu TENAA potvrdzujú existenciu nového modelu BlackBerry, ktorý by sa mohol na trh uviesť pod označením KEYtwo, alebo KEYone (2018) už čoskoro.

Pri pohľade na nové fotografie sa objavujú nejaké odlišnosti od pôvodných informácií o modeli BlackBerry Athena. Odlišnosti si môžete všimnúť na zadnej strane zariadenia, kde sa najnovšie zobrazuje celoplastové, alebo pogumované prevedenie celej zadnej steny. Malé odlišnosti sú aj v umiestnení ovládacích prvkov, ale nie je to nič zásadné.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Tieto malé odlišnosti boli spôsobené pravdepodobne revíziou pôvodného návrhu zo strany BlackBerry. Všetko dôležité ostalo zachované. Napríklad vylepšenia sa dočká veľmi žiadaná hardvérová QWERTY klávesnica, ako aj dotykový displej s pomerom strán 3:2.

Po novom bude v modeli BBF100-4 (Athena) použitý duálny fotoaparát. Zatiaľ sa nepotvrdili dohady o použití USB-C portu (KEYone obsahoval USB-C), ako ani o zachovaní 3,5 mm audio vstupu. Za zmienku stojí určite fakt, že zariadenie, ktoré sa objavilo začiatkom apríla naozaj existuje a pravdepodobne sa na trh uvedie čoskoro.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

CEO spoločnosti chce oživiť model BlackBerry Bold 9900

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.