Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Platforma Campiri, výrazný hráč v oblasti karavaningu, mieri na Slovensko. Po vzore z Česka má ambíciu modernizovať tento segment.

V posledných rokoch sa totiž toto odvetvie rozvíja raketovou rýchlosťou. Mladý český startup  preto vidí obrovský potenciál aj na Slovensku. Prenájom karavanov plánuje sprístupniť všetkým záujemcom o slobodné a udržateľné cestovanie. Campiri len počas prvého roka pôsobenia na trhu sprostredkovala majiteľom karavanov a požičovniam viac ako 800 rezervácií. Zákazníkom poskytla až 5 000 nocí plných zážitkov. Okrem toho pravidelne venuje 1 % z obratu na podporu zaujímavých projektov týkajúcich sa ochrany životného prostredia. Firma chce svoj úspešný štart opakovať aj na Slovensku. Priestor pre digitalizáciu vidia aj investori. Jej uplatneniu na trhu môže pomôcť práve prebiehajúce investičné kolo. Podobné ambície má Campiri aj v Poľsku a Grécku, kde už aktuálne pôsobí.

„Na Slovensku sa nachádza mnoho krásnych miest, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť. Slovenskej komunite chceme ukázať, že rovnako ako doma, môžu karavanom cestovať aj po Európe. Našim cieľom je sprístupniť karavaning pre všetkých, ktorí o takéto cestovanie prejavia záujem. Samozrejme, s dôrazom na edukáciu, ktorú sprostredkujeme aj v Česku. Prezentujeme karavaning ako formu udržateľného cestovania a slobodnú alternatívu v porovnaní s leteckou dopravou,” hovorí CEO Campiri Lukáš Janoušek.

Až 1 200 karavanov naprieč všetkými trhmi

Platforma plánuje v tomto roku poskytnúť až 1 200 karavanov z požičovní a od súkromných majiteľov naprieč všetkými trhmi. Iba na Slovensku je podľa Slovenskej asociácie campingu a caravaningu viac ako 10-tisíc registrovaných karavanov a 250 požičovní. Priestor pre rozšírenie platformy je veľký, rovnako ako potenciál siete P2P. Program je určený pre súkromných majiteľov, ktorým umožní finančne si polepšiť na prenájme karavanov o približne 12-tisíc eur ročne. Campiri im zabezpečí klientov a okrem ich identifikácie vyrieši aj rezervácie a platby. Aktuálne sa pripravuje totožný model unikátneho P2P poistenia podobne, ako v Českej republike.

„V súčasnosti sú na Slovensku tisícky karavanov, ktorých využitie môže s príchodom Campiri výrazne vzrásť. Vďaka jednoduchosti a prehľadnosti celej platformy nebude pre nikoho problém nájsť svoj vysnívaný karavan a následne vyraziť za nezabudnuteľným dobrodružstvom. Môžu z toho profitovať požičovne, ktorým Campiri prinesie záujemcov, ale aj súkromní majitelia v rámci  P2P programu. Poskytnutím svojho karavanu na prenájom ušetria veľkú časť nákladov na ich prevádzku a budú z toho ešte aj profitovať,” dodává Janoušek.

Prvé tri mesiace plánuje platforma nadviazať na slovenskom trhu spoluprácu až s 20 ďalšími požičovňami a 60 súkromnými majiteľmi karavanov. To by malo priniesť viac cestovateľských možností pre spoločnosť a nových záujemcov o karavaning.

Hlavná sezóna počas celého roka

Revolučná platforma Campiri, ktorá je jednoducho dostupná prostredníctvom prehliadačov a smartfónov, má za cieľ ukázať nezávislé možnosti cestovania karavanom počas celého roka. Doteraz patrila medzi najpopulárnejšie sezóny na cestovanie karavanom tá letná, kedy dochádza k preťaženiu požičovní, nedostatočnej ponuke a k nevyváženému dopytu.  Predĺženie sezóny sa považuje za zásadné, pokiaľ má karavaning zostať udržateľným v podobe, v akej ho poznáme dnes. Intuitívne rozhranie platformy Campiri pomáha používateľom nájsť lepšie zážitky kedykoľvek. Prispieva k tomu svojou snahou o edukáciu nových karavanistov, ktorých v posledných rokoch pribúda. 

„Požičovniam, s ktorými nadviažeme spoluprácu, chceme pomôcť rozšíriť dopyt v priebehu celého roka. Jednoducho, aby si ľudia požičiavali karavany aj mimo letnej sezóny, ktorá je vždy kompletne plná. Na druhej strane, súkromným majiteľom ukážeme, že ich karavany nemusia byť nevyužité a stáť na záhrade. Naopak, môžu zarábať a robiť radosť ďalším záujemcom o dobrodružstvo na kolesách. Práve tieto karavany môžu v hlavnej sezóne doplniť kapacity požičovní, ktoré nezvládajú naplniť dopyt,” uzatvára Janoušek.

Značky: