Za príplatok ponúka bezkonkurenčnú vizuálnu kvalitu.

Služba NVIDIA GeForce NOW patrí k najlepším službám cloudového hrania, ktoré môžete využívať aj na Slovensku. V ostrej prevádzke funguje od februára 2020, pričom doteraz ponúkala dva varianty predplatného – bezplatné členstvo s obmedzením hrania na 1 hodinu a platené členstvo s prioritným prístupom k službe a hraním v rozlíšení Full HD pri 60 fps s podporou ray-tracingu.

NVIDIA teraz oznámila nové členstvo s názvom GeForce NOW RTX 3080, ktoré prináša za príplatok bezkonkurenčnú vizuálnu kvalitu cloudového hrania a výkon grafických kariet RTX 3080. V praxi to znamená, že na počítačoch a Macoch môžete hrať v rozlíšení až 1440p pri 120 fps a na zariadení NVIDIA SHIELD TV môžete hrať v 4K HDR.

Cena členstva GeForce NOW RTX 3080 je 99,99 eur na polroka. Za štandardné prioritné členstvo si NVIDIA pýta 49,99 eur v prípade polročnej platby. Nové členstvo si budete môcť predobjednať v priebehu októbra/novembra, pričom služba bude v Európe k dispozícii od decembra.

NVIDIA GeForce NOW RTX 3080Zdroj: NVIDIA
NVIDIA GeForce NOW a tri varianty predplatného

Aké sú nároky na internet?

NVIDIA v prípade členstva RTX 3080 odporúča stabilné pripojenie so internetu s rýchlosťou minimálne 35 Mbps. Odporúča sa pripojenie cez ethernet, resp. 5 GHz router. Na hranie v 720p pri 60 fps sa odporúča pripojenie rýchlosťou 15 Mbps, resp. 25 Mbps pre hranie vo Full HD pri 60 fps.

Cloudovú službu NVIDIA GeForce NOW poháňa dátové centrum s názvom GeForce NOW SuperPOD. Ten tvorí viac ako 1000 grafických kariet s výkonom cez 39 petaflopov. Každá inštancia pritom ponúka výkon na úrovni 35 teraflopov, čo je takmer 3× výkonu konzoly Xbox Series X.

NVIDIA znižuje odozvu pri cloudovom hraní pomocou technológie NVIDIA Adaptive Sync a tvrdí, že pri hraní s členstvom RTX 3080 pri 120 fps je možné znížiť odozvu iba na 60 ms, čo je porovnateľná hodnota s hernými konzolami.

NVIDIA GeForce NOW RTX 3080Zdroj: NVIDIA
NVIDIA GeForce NOW RTX 3080 poháňa dátové centrum GeForce NOW SuperPOD

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit