Akú formu dochádzkového systému zvoliť? Akú pridanú hodnotu okrem záznamov dochádzky dokáže ponúknuť?

Odborne radí: Janka Švorcová, Pantheon Technologies

Janka Švorcová

Janka Švorcová

Na trhu dnes existuje viacero efektívnych riešení – ako pri zanedbateľných nákladoch zmysluplne riadiť HR procesy.

Žijeme digitálnu dobu preto rozhodne odporúčam formu elektronickej dochádzky. Pri výbere konkrétneho produktu treba zvážiť, či je potrebné riešiť iba zákonom stanovenú dochádzku alebo aj iné systémové možnosti, ako napríklad koľko ľudí sa aktuálne nachádza a v ktorej budove (pre potreby BOZP), žiadanky absencií, ich schvaľovacie procesy, možnosť tvorby vlastných typov dochádzkových záznamov, integráciu na rôzne typy terminálov, či ešte zaujímavejšie funkcie, ako možnosť integrovania v multiorganizácii, cestovné príkazy alebo fyzická bezpečnosť zamestnancov. Prípadne prístup do objektov prostredníctvom mobilného telefónu.

Karty totiž zamestnanci častokrát zabúdajú a strácajú. Odporúčam zvoliť cestu cloudového riešenia, ktoré dokáže obhospodáriť z jedného miesta niekoľko spoločností súčasne. Tento spôsob dokáže optimalizovať náklady na spoločné HR. Navyše virtuálne úložisko dát nezaťaží interné IT oddelenie vo firme. Výhodou zvoleného systému, je tiež fakt, že základný modul je zadarmo. Platené sú iba moduly pokročilej logistiky a rôznych nadstavbových procesov. To znamená, že menším firmám odpadá problém s licenčnými poplatkami.

Čo je teda pri výbere systému rozhodujúce? Užívateľská jednoduchosť riešenia, minimalizácia administratívy a spravovania systému. Tiež flexibilita vo využití špecifických funkčností podľa konkrétnych potrieb firmy a v neposlednom rade možnosť optimalizácie nákladov.

Značky: