Pôjde o aktualizáciu systémového prostredia OneUI.

Spoločnosť Samsung testuje poslednú veľkú softvérovú aktualizáciu pre modelový rad telefónov Galaxy S20, ktorý bol uvedený na trh v marci 2020. Informuje o tom portál SamMobile.com.

Z technického hľadiska bola poslednou veľkou aktualizáciou smartfónov Galaxy S20, S20 Plus a S20 Ultra vlastne inovácia na Android 13, ktorú dostali koncom minulého roka. Kórejský výrobca však zariadeniam poskytne ešte jednu aktualizáciu, ktorú môžeme považovať za významnú, pretože prináša používateľské rozhranie OneUI 5.1.

To však zrejme ako prvé dostanú nové telefóny radu S23, ktorých predstavenie bude 1. februára. Až v nasledujúcich týždňoch či mesiacoch sa dostane na rad Galaxy S21 a S20.

Novinky, ktoré nové OneUI 5.1 prinesie, zatiaľ nie sú známe. Malo byť však ísť o doteraz najviac prispôsobiteľné prostredie od Samsungu. Z informácií na serveroch spoločnosti Samsung vyplýva, že testovaná aktualizácia softvéru má verziu firmvéru G980FXXUFHWA1. Keďže desiate písmeno vo verzii firmvéru je H, podľa SamMobile.com to dokazuje, že ide o hlavný softvér.

Smartfóny Galaxy S20, S20 Plus a S20 Ultra však ani po tejto poslednej veľkej aktualizácii nezostanú úplne bez podpory. Samsung im totiž ešte minimálne dva roky bude poskytovať bezpečnostné záplaty.

V roku 2021 Samsung avizoval, že pre svoje telefóny vyššej a strednej triedy bude poskytovať až štyri veľké systémové aktualizácie. Tento prísľub sa ale týka len telefónov od Galaxy S21 a novších.

Zdroj: SamMobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.