Garmin oficiálne predstavil vylepšenú verziu svojich inteligentných hodiniek.

DOPLNENÉ: Recenziu na Garmin Venu 2 Plus nájdete TU.

Hodinky Garmin Venu 2 Plus rozširujú rodinu modelov Venu 2 a 2S, ktoré prišli na trh v roku 2021 a považujem ich za jedny z najlepších hodiniek minulého roka. Novinka s prívlastkom Plus ponúka prakticky identický dizajn a totožnú funkcionalitu z hľadiska monitorovania zdravia a cvičenia.

Pribudli však nové inteligentné funkcie, ktoré umožňujú telefonovanie priamo z hodiniek (za predpokladu, že je v blízkosti spárovaný telefón, ku ktorému sú hodinky pripojené cez Bluetooth) a používanie virtuálnych asistentov. Garmin Venu 2 Plus nemajú v sebe zabudovaného žiadneho asistenta, túto funkciu využívajú z pripojeného telefónu, či už ide o Siri, Google Asistenta alebo Bixby.

Kľúčová informácia je, že pomocou virtuálnych asistentov môžete odpovedať na textové správy z vášho telefónu priamo cez hodinky. Takisto sa môžete pýtať asistentov otázky alebo hlasovými povelmi ovládať kompatibilné zariadenia inteligentnej domácnosti. S novými funkciami súvisí aj zabudovaný mikrofón a reproduktor.

V predaji aj na Slovensku

Garmin Venu 2 Plus majú 43 mm veľkosť a využívajú 20 mm remienky. Garmin zmenšil rámiky okolo displeja, nakoľko displej má veľkosť 1,3 palca a rozlíšenie 416 × 416 pixelov, čo sú totožné parametre ako v prípade 45 mm hodiniek Venu 2. Novinkou je tiež oceľový kryt na spodnej strane plastovej konštrukcie hodiniek.

Venu 2 Plus majú výdrž až 9 dní, resp. 24 hodín v GPS režime / 8 hodín v GPS režime s počúvaním hudby. Samozrejmosťou je podpora bezkontaktných platieb cez Garmin Pay a úložisko na hudbu s podporou offline režimov Spotify a Deezer + ďalšie funkcie, o ktorých si môžete prečítať v mojej recenzii na pôvodné Garmin Venu 2.

Porovnanie s ostatnými hodinkami rodiny Venu 2 nájdete v priloženej tabuľke. Hodinky budú čoskoro v predaji aj na Slovensku. Oficiálny distribútor garmin.sk prezradil, že sa budú predávať za 449,99 eur. Pôvodné Garmin Venu 2 a Venu 2S môžete kúpiť za 350 až 400 eur.

Garmin Venu 2 Plus
Garmin Venu 2 Plus a ich funkcie

Porovnanie hodiniek rodiny Garmin Venu 2:

 Garmin Venu 2 PlusGarmin Venu 2Garmin Venu 2S
Typ a veľkost displeja1,3″, AMOLED, 416 × 416 px, sklo Corning Gorilla Glass 31,3″, AMOLED, 416 × 416 px, sklo Corning Gorilla Glass 31,1″, AMOLED, 360 × 360 px, sklo Corning Gorilla Glass 3
Veľkosť hodiniek / šírka remienka43 mm / 20 mm, plastové telo + oceľový kryt na spodnej strane 45 mm / 22 mm, plastové telo40 mm / 18 mm, plastové telo
Telefonovanie cez Bluetooth + virtuálni asistentiÁno / ánoNie / nieNie / nie
Automatické / manuálne monitorovanie aktivityÁno / ánoÁno / ánoÁno / áno
Barometer / GPSÁno / ánoÁno / ánoÁno / áno
Odolnosť voči vode5 ATM5 ATM5 ATM
NFC platby / úložisko na hudbuÁno / ÁnoÁno / ÁnoÁno / Áno
Výdrž batérieAž 9 dní, až 24 hodín (GPS), až 8 hodín (GPS + hudba)Až 11 dní, až 22 hodín (GPS), až 8 hodín (GPS + hudba)Až 10 dní, až 19 hodín (GPS), až 7 hodín (GPS + hudba)
Extra funkcieTelefonovanie cez Bluetooth, virtuálni asistenti, Spotify a Deezer s podporou offline režimu, Garmin Pay, celodňové meranie SpO2, Body Battery, Health Snapshot, reporty s analýzou kvality spánku, Garmin Coach, silové a ďalšie cvičenia v Garmin ConnectSpotify a Deezer s podporou offline režimu, Garmin Pay, celodňové meranie SpO2, Body Battery, Health Snapshot, reporty s analýzou kvality spánku, Garmin Coach, silové a ďalšie cvičenia v Garmin ConnectSpotify a Deezer s podporou offline režimu, Garmin Pay, celodňové meranie SpO2, Body Battery, Health Snapshot, reporty s analýzou kvality spánku, Garmin Coach, silové a ďalšie cvičenia v Garmin Connect
Rozmery / hmotnosť43,6 x 43,6 x 12,6 mm / 51 gramov45,4 × 45,4 × 12,2 mm / 49 gramov40,4 × 40,4 × 12,1 mm / 38,2 gramov
Cena450 eurod 350 eurod 350 eur

Prečítajte si aj moje články o funkciách v Garmin hodinkách:

Zdroj: vlastné, garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit