Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HoppyGo uvádza na slovenský trh peer-to-peer carsharing, ktorý ľuďom umožňuje zdieľať autá medzi sebou. V prvej fáze pozýva HoppyGo k registrácii používateľov a majiteľov áut, kompletné služby budú dostupné od tohtoročnej jari. Služba štartuje v Bratislave, cieľom je postupné pokrytie celého Slovenska

Peer-to-peer carsharing HoppyGo, ktorý ľuďom poskytuje možnosť zdieľať autá medzi sebou, v Českej republike medziročne vzrástol o 81 % a prekonal hranicu 100 tisíc registrovaných používateľov. V rámci svojho ďalšieho rozvoja sa nedávno otvoril poľskému trhu a teraz sa začína otvárať tiež na Slovensku, kde v prvej fáze pozýva k registrácii do platformy. Používatelia a majitelia áut si tak môžu novú platformu vyskúšať a otestovať vrátane registrácie svojich vozidiel a vytvorenia používateľského profilu. Kompletné služby budú následne dostupné od tohtoročnej jari. Ponuka HoppyGo bude najprv dostupná v Bratislave, cieľom je však postupné pokrytie celého Slovenska.

Počas minulého roka sa platforma HoppyGo stala v Českej republike veľmi využívanou službou v oblasti cestovania a medziročne dosiahla najlepšie výsledky vo svojej histórii. Celkom si za minulý rok používatelia vypožičali auto na viac ako 38 tisíc dní, teda o 81 % viac ako v roku 2019, a priemerná dĺžka výpožičky sa predĺžila na 4,2 dňa. Počet registrovaných používateľov sa zvýšil o 52 % na celkových 106 619 a prenajímatelia áut si v celkovom súčte rozdelili 15,4 milióna českých korún.

HoppyGo na Slovensku naplno otvorí zdieľanie áut tento rok na jar. Dôležitým aspektom zostáva poskytovanie služieb len overeným používateľom a zároveň zabezpečenie poistenia pre každú výpožičku vozidla prostredníctvom skupiny UNIQA. „Používatelia sa na Slovensku môžu tešiť na preverenú platformu, kde si môžu vyberať zo širokej ponuky áut všetkých značiek, či už chcú obytné auto na kemping, kabriolet na letné slnečné víkendy alebo model typu kombi s nízkou spotrebou na dlhšie trasy. Prvých 500 registrovaných vodičov navyše získa zľavový voucher v hodnote 20 € na prvú výpožičku akéhokoľvek vozidla a prvých 50 prenajímateľov áut dostane darček v podobe uvítacieho balíčka. Vzhľadom k pandémii covid-19 je carsharing jednou z najbezpečnejších foriem dopravy, čo potvrdzuje skúsenosť českých používateľov, ktorí využívali zapožičané vozidlá dlhodobo aj na rutinné cesty do práce namiesto verejnej dopravy,“ uviedol Robin Švaříček, CEO HoppyGo.

V prvej fáze sa môžu do platformy na Slovensku registrovať nielen používatelia, ale aj majitelia áut, ktorých zapojenie zabezpečí čo najširšiu ponuku vozidiel aj pokrytie jednotlivých miest. Dosah služby potom bude, podobne ako v ČR, organicky rásť vďaka silnej používateľskej komunite a zároveň vďaka referral bonusu, ktorý za pozvanie nového používateľa do platformy vychádza na 20 € a za nového prenajímateľa 40 €. Majitelia navyše získajú pravidelný zdroj príjmu vďaka prenájmu svojho vozidla. Napríklad priemerný prenajímateľ v ČR minulý rok zapožičal svoje vozidlo 14-krát a zarobil si 30 636 Kč, pričom najžiadanejšími vozidlami boli Škoda Fabia, Škoda Octavia a Ford Transit. „Úspech HoppyGo je postavený na dostupnosti a flexibilite ponuky áut všetkých značiek, vďaka ktorej si používateľ môže vybrať z veľmi širokej ponuky také vozidlo, ktoré práve potrebuje. Služby HoppyGo sú prínosné aj pre majiteľov áut, ktorí môžu svoje vozidlá prenajímať a zaistiť si tak nový zdroj pasívneho príjmu. Verím, že slovenských používateľov, rovnako ako tých českých, zaujme aj myšlienka cirkulárnej ekonomiky, na ktorej koncept HoppyGo stojí,“ vysvetľuje Robin Švaříček, CEO HoppyGo.

HoppyGo sa na Slovensku oprie o zázemie novej lokálnej spoločnosti, ktorú povedie s podporou českého tímu Juraj Andrejka, Country Manager SK HoppyGo. „Juraj má s fungovaním a vedením HoppyGo bohaté skúsenosti, keďže bol doteraz zodpovedný za všetky naše aktivity v Brne, kde sa mu podarilo HoppyGo etablovať medzi hlavné možnosti pri výbere služieb na zapožičanie auta. Verím, že tieto skúsenosti zúročí aj pri našom vstupe na Slovensko, kde sa narodil a kde sa veľmi dobre orientuje. Dôležitý je pre nás vždy miestny aspekt, ktorý je nevyhnutné začleniť. Nejde totiž len o spustenie platformy na novom trhu, ale vždy o lokálne prispôsobenie,“ uviedol Robin Švaříček, CEO HoppyGo.

Okrem koncových zákazníkov bude platforma na zdieľanie áut HoppyGo, rovnako ako v Českej republike, k dispozícii aj pre B2B segment. V prvej fáze sa môžu registrovať spoločnosti, ktoré nemajú plné využitie pre vlastnú firemnú flotilu a zdieľaním áut tak môžu získať nový zdroj príjmu a zároveň znížiť prevádzkové náklady. V druhej fáze, od tohtoročnej jari, bude pre firmy k dispozícii aj možnosť výpožičky áut na účely vlastného podnikania. Veľkú výhodu týmto používateľom prináša aj tzv. „dynamická kapacita“, kedy zákazník za auto platí len v momente, kedy ho skutočne využíva oproti napríklad operatívnemu lízingu či autopožičovniam, u ktorých je nutný dlhodobý záväzok. Zároveň spoločnosti môžu vyhľadávať vozidlá, ktoré majú odpočet DPH, aby pre platcov DPH bola výpožička ešte výhodnejšia.

Značky: