Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Huawei rezolútne odmieta všetky nepodložené obvinenia týkajúce sa špionáže v ktorejkoľvek krajine, a tiež tvrdenia, že Huawei predstavuje hrozbu pre národnú bezpečnosť.

Spoločnosť Huawei v minulosti implementovala detailný program dodržiavania predpisov, ktorého cieľom je rešpektovať miestne zákony, a ktorý zakazuje  aktivity zmieňované riaditeľom SIS. Všetci zamestnanci sú povinní dodržiavať tieto pravidlá a nariadenia.

Spoločnosť Huawei si plne uvedomuje dôležitosť kybernetickej bezpečnosti a chápe bezpečnostné obavy vlád a zákazníkov. Kybernetická bezpečnosť je globálnou výzvou, ktorá si vyžaduje úzku spoluprácu medzi viacerými stranami (vládami, operátormi, dodávateľmi, atď.).

Spoločnosť Huawei je presvedčená, že bezpečnosť sieťových zariadení by mala byť definovaná tým, ako je výrobok vyrobený, používaný a následne udržiavaný. Bezpečnosť výrobkov Huawei je dlhodobo uznaná partnermi z celého sveta a za posledných 15 rokov sa spoločnosť zaviazala k modernizácii slovenských komunikačných systémov, bez akýchkoľvek incidentov týkajúcich sa bezpečnosti siete.

Navyše, kvôli známym politickým predsudkom a útokom je Huawei pravdepodobne najviac testovanou spoločnosťou na svete. Zároveň, je to tiež jediná spoločnosť v odbore, ktorá plne akceptuje testy zdrojových kódov tretími stranami. Z tohto dôvodu Huawei v spolupráci s poprednými technologickými odborníkmi a vedcami vybudoval komplexný systém zabezpečenia siete a firma získala množstvo skúseností so zabezpečením sietí, ktoré je ochotná plne zdieľať s vládami a inými firmami

Značky: