Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Hyundai Motor Company (HMC) získala až deväť ocenení za excelentný dizajn na prestížnom podujatí iF Design Award 2022.
  • Spoločnosť získala ocenenia za dizajn v širokom spektre disciplín, vrátane produktu, profesionálneho konceptu, interiérovej architektúry a komunikácie.
  • Medzi ocenenými dizajnami sú aj model STARIA, koncept SEVEN a IONIQ 5 Robotaxi.

Dizajnérske práce spoločnosti Hyundai Motor Company získali až deväť ocenení na svetoznámom Medzinárodnom fóre iF Design Award 2022. Hyundai v hodnotení iF Design Award uspel už ôsmy rok po sebe.

Sme poctení, že sme ocenení ako značka mobility v oblasti životného štýlu, ktorá vytvára silné emocionálne spojenie medzi ľuďmi a vozidlami tým, že prináša väčšiu hodnotu do každodenného života našich zákazníkov,“ povedal SangYup Lee, výkonný viceprezident a vedúci Hyundai Global Design Center. „Náš globálny dizajnérsky tím pracoval ruka v ruke s našimi inžiniermi, aby vložili vášeň a znalosti do každého produktu, konceptu (…) s cieľom zdieľať hodnoty našej značky.“

Štyri ocenenia v disciplíne Produkt

Disciplína Produkt iF Design Award pozostáva z rôznych kategórií vrátane automobilov/vozidiel, voľného času, počítačov, osvetlenia, nábytku a ďalších. V kategórii Automobily/Vozidlá ocenenie iF Design Award 2022 získal MPV model STARIA, ktorého exteriér pripomína futuristickú vesmírnu loď a jeho interiér poskytuje priestrannú a pohodlnú prepravu pre vodiča a cestujúcich.

V disciplíne Produkt, v kategórii Voľný čas získali ocenenia hneď tri dizajny z dielne Hyundai. Cestovný vozík Hyundai Collection predstavuje riešenie mobility na krátke vzdialenosti, ktoré je vhodné na piknikové aktivity a po zatvorení krytu môžu byť využitý aj ako stolík. Prenosný domček pre domáce zvieratá Hyundai Collection podporuje udržateľnú mobilitu domácich zvierat. Dá sa upevniť na zadné sedadlo vozidla pomocou upevňovacích bodov ISOFIX pre bezpečnú a pohodlnú prepravu domácich zvierat. Môže byť tiež použitý ako domáca chovateľská stanica a pre domáce zviera na použitie vonku. Všetky látky použité v tomto domčeku sú recyklované z plastového odpadu. Ultraľahký magnetický dáždnik Hyundai Collection je super ľahký (240 g) produkt, ktorý obsahuje magnet na konci rukoväte pre jednoduché pripevnenie na dvere či iné kovové steny. Tento lifestylový produkt, ktorý je k dispozícii v značkových farbách – Hyundai Sand a Hyundai Blue – odráža snahu spoločnosti zlepšiť zážitok zákazníkov v každodennom živote aj mimo dopravy.

Dve ocenenia v disciplíne Profesionálny koncept

Hyundai SEVEN, nový koncept športovo-úžitkového elektrického vozidla (SUEV), predstavený na podujatí AutoMobility LA v novembri 2021, získal ocenenie v disciplíne Profesionálny koncept (Professional Concept). Koncept SEVEN predznamenáva novú éru značky IONIQ, ktorá je výkladnou skriňou spoločnosti Hyundai v oblasti batériových elektrických vozidiel (BEV). Efektívne proporcie a natiahnutý rázvor modelu SEVEN využívajú Elektrickú globálnu modulárnu platformu (E-GMP) skupiny Hyundai, aby sa odlišovali od tradičných SUV poháňaných spaľovacími motormi. Interiérová architektúra SEVEN tiež zaisťuje väčšiu slobodu a pohodlie pre cestujúcich.

IONIQ 5 Robotaxi si odniesol ocenenie v disciplíne Professional Concept. Tento variant taxíka vychádzajúci z oceňovaného plne elektrického modelu IONIQ 5 demonštruje optimálnu integráciu senzorov autonómnej jazdy úrovne 4. Súprava senzorov je v exteriéri IONIQ 5 jasne viditeľná, čím sa odlišuje od IONIQ-u 5 ovládaného vodičom, a technológia je zladená s karosériou esteticky príjemným spôsobom.

Ďalšie ocenenia iF Design Award 2022 pre Hyundai

Okrem vyššie uvedených dizajnov si cenu iF Design Award 2022 odniesli aj ďalšie práce od Hyundai. V disciplíne Interiérová architektúra (Internal Architecture) bodovali dizajnový showroom Hyundai Motorstudio Busan a stánok Hyundai Motor na veľtrhu IAA Mobility 2021. V disciplíne Komunikácia, v kategórii Tlačené publikácie uspela výročná správa Hyundai Sustainability Report: Cesta k udržateľnosti, v ktorej spoločnosť podrobne opísala svoj záväzok podporovať udržateľnú budúcnosť prostredníctvom komplexných postupov riadenia ESG. Hyundai Motor použil ekologický papier naplnený semenami rastlín a iba jednu základnú farbu, aby sa minimalizovali zdroje pri vytváraní tlačených správ, v súlade s úsilím spoločnosti o uhlíkovú neutralitu.

iF Design Award

iF Design Award oceňuje vynikajúce dizajny od roku 1954 a patrí do trojice medzinárodných cien za dizajn, spolu s Red Dot Award z Nemecka a International Design Excellence Award (IDEA) z USA. Tento rok sa v súťaži iF Design Award objavilo viac ako 11 000 návrhov z 57 krajín. Ocenené dizajnérske práce vyberalo 75 dizajnérskych expertov z 23 krajín z celého sveta.

Značky: