Theta S rozširuje rodinu sférických kamier Theta. Nový model prináša technické parametre a priamu integráciu do Google Maps.

DSC00467

Priamo na výstavisku Messe Berlin, uviedol viceprezident Wataru Ohtani novinku medzi sférickými kamerami. Model Theta S má plnú výbavu, teda nielen hardvérové požiadavky dnešných štandardov, ale aj odpovedajúcu softvérovú podporu.

DSC00469

Kamera umožňuje nakrúcanie v 360°, čo výrazne zjednodušuje prípravu špeciálnych videí. Doteraz mnoho používateľov vytváralo sférické zábery vo forme statických fotografií aj cez smartfón. No otáčanie sa s telefónom a hľadanie pozičných bodov podľa pomocníka na displeji bolo pomerne náročné. Na čas aj na priestor. Táto kamera vytvorí video a to úplne automaticky. Navyše je tu napojenie cez Wi-Fi na smartfón, kde beží špeciálna aplikácia. Priamo teda vidíte, čo presne kamera sníma. Tá totiž na tele nemá displej, iba signalizačné diódy.

0903_theta2_nowat

Fotogaléria

Kamera nahráva video vo Full HD rozlíšení pri 30 sn./s. Maximálny čas nahrávky je 25 minút. Kapacita internej pamäte je 8 GB. Google Maps zároveň podporujú takéto videá pri prezeraní v režime Street View. Podpora Live View cez smartfón používa snímkovanie 10 sn./s. Expozičný čas môže byť od 1/6400 do 60 s. S kamerou sa dá aj bežne fotografovať. Má vlastný mikrofón aj reproduktor a použitie je možné aj so statívom. Nabíjanie je riešené cez microUSB port.

img_s_content3-mv3_nowat

 

Cena: 399 EUR

Ukážkové 360° video

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.