Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový kontrolný systém pre Canon imagePRESS C10010VP dokáže automaticky rozpoznať nedokonalosti v QR kódoch, tlačených čiarových kódoch a premenných dátach

Spoločnosť Canon výrazne vylepšila kontrolný systém pre rad digitálnych farebných tlačiarní Canon imagePRESS C10010VP. Okrem kontroly kvality obrazu dokáže vylepšený systém taktiež automaticky rozpoznať nedokonalosti čiarových kódov, QR kódov, variabilných dát ako sú alfanumerické znaky v sériových číslach a poštových smerovacích číslach a niektorých typografických symboloch. Vďaka tomuto vylepšeniu je rad Canon imagePRESS C10010VP jedinou farebnou tonerovou produkčnou tlačiarňou v tomto trhovom segmente s takou vysokou úrovňou kontroly výstupu, ktorá oslobodí kvalifikovanú obsluhu od opakovanej a časovo náročnej manuálnej kontroly, zníži chybovosť, dobu realizácie zákazky a zaistí kvalitnú produkciu.

Hiro Imamura, viceprezident divízie Document Solutions Marketing & Innovation spoločnosti Canon Europe, k tomu uviedol: „Automatizácia je pre našich zákazníkov, ktorí sa zaoberajú produkčnou tlačou vo väčších objemoch, stále dôležitejšia, pretože im umožňuje zefektívniť funkčné procesy, minimalizovať priestor pre chyby a zaistiť absolútnu konzistentnosť a plynulosť. Táto ďalšia úroveň voliteľnej automatizácie tlačového stroja podstatne rozširuje možnosti strojov imagePRESS C10010VP pre podniky produkujúce transakčnú tlač a direct mail. Zároveň poskytuje neoceniteľnú istotu všetkým firmám pôsobiacim napríklad v logistike, ktoré pravidelne využívajú čiarové kódy pre riadenie svojich pracovných procesov a pre ktoré je zásadné, aby tieto vytlačené dáta boli bezchybné a zabezpečila tak bezproblémový priebeh ďalších procesov.“

Kontrolný systém imagePRESS C10010 VP skontroluje každú vytlačenú stránku, či na nej nie sú nedokonalosti ako sú šmuhy a nečistoty. Zákazníci môžu systém automatizovať tak, aby skontroloval všetky stránky, tie chybné poslal do zásobníka na odpad a automaticky ich znovu vytlačil tak, aby bol výstup dokonalý. Takýto proces pritom nemá vplyv na produktivitu a je vylúčené, aby boli stránky vyradené bez opätovnej tlače. Prípadne môže obsluha jednoducho získať protokol so stránkami, ktoré nesplnili vopred nastavené štandardy kvality.

Zákazníci môžu nastaviť automatickú kontrolu až pri 32 oblastiach obrazu a až pri 30 oblastiach transakčnej stránky, vrátane akýchkoľvek premenných údajov. Ďalším ochranným prvkom je možnosť kontroly vytlačených dát oproti referenčným údajom v súbore CSV, dekódovanie čiarového kódu alebo QR kódu a zaistenie zhody s referenčnými údajmi.

Zdokonalený kontrolný systém zabezpečí na tomto type tlačových strojov špičkovú presnosť tlače, odhalí aj chyby s priemerom 0,2 mm a rozšíri automatickú kontrolu nad rámec obrazovej kontroly číselných údajov, a to od veľkosti 6 bodov až po 24 bodov.

Bližšie informácie nájdete na tomto odkaze.

Značky: