Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločne s premiérou filmového traileru počas Inside Xbox show oznámili spoločnosti Bohemia Interactive a Microsoft, že open world survival hra DayZ vyjde, spoločne s veľkým updatom, na Xbox One 27. marca 2019. Dayz opustí program Xbox Game preview po siedmich mesiacoch early access vývoja a úzkej spolupráce s komunitou. Rovnako ako v prípade PC verzie majú vývojári naplánované množstvo updatov, ktorými budú Xbox verziu obsahovo aj funkčne po vydaní vylepšovať. Zároveň sú si istí, že už základná verzia 1.0 ponúkne množstvo hodín skvelých zážitkov pre existujúcich aj nových hráčov.

KAŽDÝ DEŇ PRINÁŠA NOVÝ PRÍBEH, VÁŠ PRÍBEH

Permanentná hrozba virtuálnej smrti, po ktorej musí hráč začínať od nuly, a nutnosť obstarať si všetko potrebné na prežitie znamenajú, že sa každý do Dayz úplne ponorí od prvej sekundy napriek tomu, že hra nerozpráva žiadny konkrétny príbeh. Príbeh vytvára hráč pre seba aj ostatných v každej novej hre, kedy nikdy dopredu nevie, čo ho čaká. Keď sa všetkých 60 hráčov zíde na serveri v jednej hre, môže to vyústiť v krátku akčnú prestrelku, ale aj v hodiny trvajúcu hru na schovávačku. Obe varianty a všetko medzi tým vzbudzujú emócie a vytvárajú adrenalín, ktorý neuvidíte nikde inde.

Tento kľúčový aspekt Dayz sa spoločnosť Bohemia Interactive rozhodla verejnosti priblížiť CGI trailerom, ktorý predstavuje jednu z nespočetných situácií, aké môžu hráči v Dayz zažiť – stretnutie s bandou hrdlorezov, prežitie ťažkého zranenia, naplánovanie a vykonanie odplaty na tisíc rôznych spôsobov. S trochou predstavivosti môže v DayZ každý zažiť to isté, čo vidíme v traileri.

Trailer je môžete zhliadnuť tu: https://www.youtube.com/watch?v=hUH2rrHtnFs

ČO PONÚKNE VERZIA 1.0

DayZ verzia 1.0 vychádza na Xbox One vďaka veľkej pomoci Xbox Game Preview komunity, ktorá sa v uplynulých mesiacoch výrazne podieľala na smerovaní vývoja celej hry. V porovnaní napríklad s januárovou Game Preview verziou ponúkne verzia 1.0 vylepšené ovládanie, príjemnejšiu správu inventára a všeobecne lepší výkon a stabilitu v hre aj na serveroch. Všetky tieto zmeny a novinky by mali zabezpečiť príjemný herný zážitok pre existujúcich aj nových hráčov, ktorých nebudú rušiť problémy early access verzie. Rovnaké štartovacie podmienky pre všetkých hráčov by potom mal zabezpečiť reset postáv a serverových dát z Game Preview obdobia.

Vydaním verzie 1.0 samozrejme vývoj Xbox One verzie Dayz nekončí. Tvorcovia z Bohemia Interactive pripravujú na rok 2019 série zdarma dostupných updatov, ktoré rozšíria hru obsahovo (nové zbrane a vozidlá) a prehĺbia herný zážitok.

do 27. marca je DayZ v rámci Game Preview programu dostupná za cenu 39,99 EUR. Po vydaní verzie 1.0 bude hra dostupná za 49.99 EUR.

Nakoniec dôležitá správa pre majiteľov PlayStation 4 – DayZ vyjde na konzolu od Sony v priebehu roka 2019.

Viac informácií nájdete na našom dev blogu:

https://dayz.com/article/developer-updates/xbox-one-launch-march27

Značky: