The Light Phone je telefón, ktorý svojou jednoduchosťou a minimalistickou výbavou prekonáva všetky telefóny, ktoré ste videli.

Telefón, ktorý sa podobá tenkému balíčku hracích kariet má len základný OLED displej na zobrazenie najnutnejších údajov a dotykovú klávesnicu. Pripomína viac niekdajšie MP3 prehrávače, než telefón.

Dodáva sa aj s vlastnou SIM kartou, ktorá sa dá použiť zatiaľ iba v Spojených Štátoch. Teda s ich kartou. Medzinárodná „verzia“ telefónu príde ako odomknutý na iné SIM karty. Musíte si teda kúpiť vlastnú Nanov SIM kartu. To nepredstavuje žiadny problém.

Umožňuje nastaviť 9 telefónnych čísiel, každé na jeden z klávesov telefónu. Ostatné čísla si musíte pamätať a dajú sa vytočiť cez dotykovú klávesnicu. Môže sa to javiť ako obmedzenie, no pravdepodobne nebudete potrebovať viac ako 9 hlavných kontaktov.

Toto nie je náhrada za smartfón ale doplnok, ktorý podporuje len 2G spojenie do siete. Výrobca hovorí o trojdňovej výdrži na batériu.

Služba v US stojí približne 5 USD, aspoň podľa výrobcu. Telefón má MiniUSB konektor, ktorý slúži na prepojenie s počítačom. Prostredníctvom špeciálnej aplikácie pre macOS nastavíte telefónne čísla na rýchle vytáčanie pod jednotlivé číslice.

Zaujímavý kúsok. No ako hlavnú nevýhodu vidíme len spomínanú 3-dňovú výdrž na batérie a cenu. Tá je až 150 USD.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.