Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výrobca sieťových zariadení Mercusys uviedol na trh AC1900 Wi-Fi Mesh systém Mercusys Halo H30G (2/3 pack), vďaka ktorému môžete vo svojej domácnosti alebo kancelárii vytvoriť stabilnú unifikovanú bezdrôtovú Wi-Fi sieť s jediným názvom a heslom pre celý pokrytý priestor a vychutnať si tak domácu zábavu bez akýchkoľvek oneskorení, a to s rýchlosťou až 1 300 Mbit/s, navyše v dizajnovo čistom a minimalistickom balení.

Jedna sieť s bezproblémovým roamingom

Mesh systém je dvojpásmový, pričom každé pásmo je možné využiť k rôznym on-line aktivitám. Vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz sa môžete pripojiť rýchlosťou 400 Mbit/s – táto rýchlosť slúži na surfovanie na internete, čítanie e-mailov alebo napríklad streamovanie hudby. Dátovo náročnejšie aktivity si berie na starosť  menej zaťažené pásmo 5 GHz, ktoré v tomto prípade ponúka rýchlosť až 867 Mbit/s a určené je hlavne na hranie on-line hier, streamovanie videa alebo napríklad videokonferencie.

Výhoda Mesh systému spočíva v tom, že toto riešenie sa skladá z plnohodnotných (a v tomto prípade aj dizajnovo podarených) prístupových bodov, ktoré sú navzájom zameniteľné a nezáleží teda na tom, ku ktorému z nich ste práve pripojení. Ako užívateľ to vlastne ani nespoznáte, pretože prechod medzi signálmi jednotlivých prístupových bodov je úplne plynulý.

Vďaka tomu sa vám napríklad „nesekne“ videohovor vo chvíli, keď prechádzate s mobilom v ruke z jednej miestnosti do druhej. Prechod medzi jednotkami prebieha úplne automaticky. Vďaka pokročilej technológii Mesh navyše zvládnete vytvoriť jednotnú domácu sieť s jediným názvom (SSID) a heslom pre všetky prístupové body. Na jednotlivé koncové zariadenia (notebooky, smartfóny, TV, ale napríklad aj prvky inteligentnej domácnosti) signál cieli pomocou technológie Beamforming (modelovanie lúča), čím je zvýšená stabilita signálu a v konečnom dôsledku aj výdrž batérie u týchto zariadení.

Súčasťou balenia sú aj 2 plne gigabitové porty na jednu jednotku Halo (pričom v základnom balení sú k dispozícii dve tieto jednotky). Vďaka tomu môžete svoje koncové zariadenia pripájať k internetu nielen bezdrôtovo, ale aj prostredníctvom kábla. A pokiaľ by vám dve jednotky nestačili, môžete si prikúpiť ďalšie a jednoducho nimi sieť ďalej rozšíriť, alebo kúpiť rovno balenie s tromi jednotkami.

Jednoduché nastavenie aj správa domácej siete

Všetky nastavenia zvládnete prostredníctvom intuitívnej mobilnej aplikácie v češtine a slovenčine, ktorá umožňuje napríklad komplexnú konfiguráciu domácej bezdrôtovej siete v priebehu niekoľkých minút. Žiadna zložitá konfigurácia nie je potrebná. Pokiaľ ide o jednotlivé prvky správy siete, potom sa prirodzene dočkáte komplexnej rodičovskej kontroly či možnosti tvorby oddelenej siete pre hostí alebo technológie riadenia sieťovej prevádzky QoS (Quality of Service). Tá dokáže uprednostniť zvolené zariadenia a zvýšiť tak rýchlosť ich pripojenia.

Kľúčové vlastnosti Halo H30G (2/3pack):

  • Jedna sieť – vďaka pokročilej technológii Mesh jednotky Halo spoločne vytvorí jednu unifikovanú domácu sieť s jedným názvom a heslom pre sieť Wi-Fi.
  • Bezproblémový roaming – automatické prepínanie medzi jednotkami Halo, keď sa pohybujete po dome, aby ste vždy mali najlepší signál poskytujúci najrýchlejšie pripojenie pre všetky vaše zariadenia.
  • Pokrytie celej domácnosti – pokrytie priestoru až 260/320 m² vysokorýchlostnou sieťou Wi-Fi (2/3 jednotky), eliminácie mŕtvych zón Wi-Fi vo vašej domácnosti.
  • Dvojpásmová Wi-Fi 1,3 Gbit/s – jednotka Halo H30G poskytuje rýchle a stabilné pripojenie až pre 100 zariadení s rýchlosťami až 1 300 Mbit/s a je kompatibilná s väčšinou poskytovateľov  internetových služieb (ISP) a modemov.
  • Jednoduché ovládanie pomocou aplikácie – aplikácia MERCUSYS umožňuje rýchle nastavenie a správu Wi-Fi siete v češtine a slovenčine.
  • Plne gigabitové porty – 2 gigabitové porty u každej jednotky Halo zaisťujú bleskurýchle káblové pripojenie

Značky: