Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovensko pokračuje v prípravách na Svetovú výstavu EXPO DUBAJ a vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík odcestoval do Spojených arabských emirátov (SAE) rokovať o tomto významnom podujatí ako aj o ďalšom rozvoji bilaterálnych vzťahov.

Spolu s vicepremiérom do Dubaja odcestuje na pracovnú návštevu aj minister dopravy Andrej Doležal, komisárka pre EXPO Miroslava Valovičová a riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika. Delegácia bude okrem iného rokovať s ministrom hospodárstva Spojených arabských emirátov Abdulla Bin Touq Al Marri-m a emirátskou administrátorkou a štátnou ministerkou a výkonnou riaditeľkou Výberovej komisie Svetového EXPO Dubaj 2020 Reem Ebrahim Al Hashimi.

Slovensko podporuje snahu Spojených arabských emirátov usporiadať svetovú výstavu v čase poznačenom koronapandémiou. Pôvodne sa mala konať ešte minulý rok, organizátori sa nakoniec rozhodli presunúť ju a uskutoční sa v novom termíne 1. 10. 2021 do 31. 3 .2022. EXPO Dubaj má šancu stať sa  míľnikom, ktorý spojí svetové spoločenstvo a vytvorí priestor na reštart globálnej ekonomiky. Slovenský pavilón na EXPO Dubaj bude zameraný na inovácie, letectvo a vesmírne technológie a technológie na báze vodíka. Práve predstavenie potenciálu vodíka a aktivity Slovenska v tomto smere považuje minister hospodárstva R. Sulík za prioritu. V priebehu konania EXPO Dubaj pripravuje rezort hospodárstva v spolupráci so SARIO niekoľko podnikateľských misií do SAE.

Okrem svetovej výstavy chcú slovenskí ministri v Dubaji rokovať o posilnení spolupráce a predstavia investičný potenciál Slovenska. Rezort hospodárstva má záujem, keď to pandemická situácia dovolí, aby sa v Bratislave uskutočnilo zasadnutie Hospodárskeho výboru SK – SAE.

Značky: