Nové vlajkové lode spoločnosti Motorola budú niesť označenie moto Z4 a moto Z4 Force.

Po včerajšom zverejnení renderu pripravovanej novinky sa dnešným dňom dozvedáme viac o technických parametroch a cenách. Štandardný model Z4 ešte vynechá vlajkový čipset a bude využívať Snapdragon 675, zatiaľ čo model Z4 Force dostane do výbavy to najlepšie čo Qualcomm ponúka, teda Snapdragon 855.

Moto Z4 bude ponúkať dostatok pamäte a to v konfigurácii 6 / 128 GB. V spolupráci so Snapdragonom 675 sa bude jednať vskutku o výkonné zariadenie. 6,4-palcový OLED displej bude mať zabudovaný snímač odtlačkov prstov a FullHD+ rozlíšenie. Batéria údajne dostane kapacitu presne 3,632 mAh a je aj pravdepodobné, že príde s nejakým druhom Turbo nabíjania.

V dnešnej dobe už nie je vôbec zvykom, aby novinky od strednej triedy a vyššie, dostávali do výbavy iba jeden fotoaparát. Klasická moto Z4 bude vybavená jedným 48 Mpx senzorom so svetelnosťou objektívu f/1.6. Selfie kamera bude mať takisto pomerne vysoké rozlíšenie 24,8 Mpx (f/1.9). Pripravovaná novinka by mala byť dostupná za cenu 399 dolárov a mala by vedieť fungovať s existujúcimi moto Mods.

Moto Z4 Power bude po dizajnovej stránke rovnaká, vrátane displeja a modifikovateľného dizajnu. Podstatné zmeny sa odohrajú vo vnútri zariadenia a na výkone sa nebude šetriť. Model Power bude poháňať poriadne silný čipset Snapdragon 855. Ten bude spolupracovať s 8 GB pamäte RAM a 128 GB vnútorným úložiskom. Prekvapením je o niečo menšia batéria, ktorá pravdepodobne ustúpila technológii s ešte rýchlejším nabíjaním.

To čo bolo moto Z4 ubrané, to sa bude snažiť model Z4 Force dobehnúť. Na zadnej strane sa bude nachádzať zostava až troch fotoaparátov. Parametre by mali byť nasledovné – 48 Mpx (f/1.6) + 13 Mpx pravdepodobne širokouhlá kamera (f/1.8) + 8 Mpx teleobjektív (f/2.0). Hodnoty pre selfie kameru zostávajú oproti klasickému modelu nezmenené. Cena za model moto Z4 Power je stanovená na 650 dolárov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Fototest Samsung Galaxy S10 vs. motorola moto g7 plus: Aký náskok má TOP model od strednej triedy?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.