Celosvetovo prvá technológia zobrazenia priestoru pod vozidlom Ground View zabezpečuje „neviditeľnosť“ kapoty. Obrazovka s vysokým rozlíšením znamená revolúciu z hľadiska viditeľnosti cez vnútorné spätné zrkadlo z miesta vodiča. Srdcom digitálneho modelu Evoque je informačno-zábavný systém s novým softvérom. Integráciu smartfónov s dotykovou obrazovkou zabezpečujú služby Apple CarPlay a Android Auto. Technológia Smart Settings využívajúca algoritmy umelej inteligencie sa dokáže naučiť preferencie vodiča a pripraviť kabínu pred jazdou. Pomocou aplikácie InControl Remote sa zákazník môže spojiť so svojím vozidlom Evoque, odkiaľkoľvek na svete. Aktualizácie na diaľku bez káblového pripojenia sú zárukou, že budete mať vždy k dispozícii najnovší softvér. Svoje vozidlo môžete nakonfigurovať na stránke landrover.com

Nový Range Rover Evoque prináša viacero svetových noviniek, prelomové technológie a najnovšiu umelú inteligenciu, vďaka čomu je viac digitálny a lepšie prepojený než kedykoľvek predtým.

Automobilka Land Rover ako prvá na svete predstavila technológiu ClearSight Ground View, ktorou preniesla do praxe svoju koncepciu priehľadnej kapoty predstavenú v koncepčnom vozidle Discovery Vision. Kamery na mriežke chladiča a na vonkajších spätných zrkadlách prenášajú obraz na centrálnu dotykovú obrazovku, kde sa vo virtuálnom 180-stupňovom zobrazení zobrazuje priestor pod prednou časťou vozidla. Vodičovi má vďaka tomu stále prehľad o situácii pri zdolávaní náročného terénu a zvládaní vysokých obrubníkov v centrách miest. Ide o ďalší príklad technologického rozvoja, vďaka ktorému je nový Evoque ideálnym vozidlom pre jazdu v mestskej džungli, skutočnej džungli aj všade medzi tým.

Nové inteligentné vnútorné spätné zrkadlo sa po stlačení tlačidla zmení na obrazovku s vysokým rozlíšením. Na zrkadle sa zobrazí  obraz z dozadu nasmerovanej kamery, takže výhľad vodiča neblokujú cestujúci ani veľké predmety vzadu. Kamera umiestnená nad zadným sklom zasa poskytuje širšie 50-stupňové zorné pole. Okrem toho táto technológia zabezpečuje dobrú viditeľnosť pri slabom svetle.

Konštrukčné riešenie s ochranným okrajom zabraňuje znečisteniu šošovky blatom a vodou, pričom je vybavená tiež hydrofóbnou vrstvou, ktorá odpudzuje odstrekujúcu vodu. V nepravdepodobnom prípade zablokovania výhľadu kamery sa vodič môže jednoduchým prepnutím spínača vrátiť ku klasickému vnútornému spätnému zrkadlu.

Informačno-multimediálny systém Touch Pro Duo od spoločnosti Jaguar Land Rover je ústredným bodom digitálneho zážitku v kabíne. Jeho súčasťou sú dve elegantné 10-palcové dotykové obrazovky s vysokým rozlíšením, 12,3-palcový displej vodiča za volantom a plnofarebný projekčný displej. Výsledkom je nádherný interiér plný špičkových digitálnych rozhraní, ktoré ostávajú skryté, pokým sa nerozsvietia.

Vďaka ergonomickému dizajnu a za pomoci spínačov sa vozidlo ľahšie a intuitívnejšie obsluhuje a vodič môže jednoduchšie ovládať širokú škálu technológií. K dispozícii je možnosť integrácie smartfónov prostredníctvom služieb Apple CarPlay a Android Auto, ako aj držiaky na tablet Click & Go pre zadné sedadlá s možnosťou nabíjania, 4G WiFi hotspot (pre osem zariadení) a šesť USB konektorov na rôznych miestach v kabíne.

Nový Evoque je ako prvé vozidlo značky Land Rover vybavené technológiou Smart Settings, ktorá sa za pomoci pokročilým algoritmov umelej inteligencie dokáže postupne naučiť zvyklosti vodiča. Táto technológia automatického učenia rozpozná vodiča na základe jeho kľúča od vozidla a telefónu a pri príchode nastaví sedadlo a stĺpik riadenia do príslušnej polohy, pričom je možné zaregistrovať až osem profilov. Po niekoľkých jazdách si Evoque zapamätá vodičove preferované nastavenia teploty, obľúbené médiá a často vytáčané čísla v závislosti od času alebo dňa v týždni – dokonca si zapamätá nastavenia masážnej funkcie sedadla.

Aplikácia pre smartfóny InControl Remote dáva zákazníkovi možnosť ostať v spojení so svojím vozidlom Evoque bez ohľadu na to, kde vo svete sa práve nachádza. Pomocou telefónu dokáže nájsť vozidlo alebo skontrolovať dojazd na zvyšné palivo, na diaľku zamknúť alebo odomknúť či vopred vyhriať alebo vychladiť kabínu na požadovanú teplotu.

Evoque je stvorený pre budúcnosť. Aktualizácie softvéru informačno-multimediálneho systému  a ďalších systémov vozidla bez nutnosti návštevy servisu sú zárukou, že vaše kompaktné luxusné SUV sa bude postupom času neustále vylepšovať aj bez návštevy predajcu.

O zdravie a pohodlie cestujúcich sa v modeli Evoque stará technológia ionizácie vzduchu v kabíne, ktorá odstraňuje nečistoty z okolitého prostredia. Keď sa k tomu pridá funkcia zachovávania kvality vzduchu, peľové filtre a príjemnejšia kabína, do ktorej preniká menej hluku od vozovky, konštruktérom Land Rover sa naozaj podarilo spraviť z každej cesty príjemný a osviežujúci zážitok.

Značky: