Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Súťaž Office roka každoročne ukazuje, že na Slovensku máme kancelárske priestory, ktoré odzrkadľujú najnovšie trendy a prinášajú inšpirácie, ako inovovať či meniť pracovné prostredie. Do 5. ročníka súťaže sa prihlásilo 30 firiem z celého Slovenska, čo znamená, že transformácia pracovného prostredia smerom k najnovším trendom neustále prebieha. Prihlásené spoločnosti sú inšpiráciou aj pre zamestnávateľov, ktorým záleží na kvalite pracovného prostredia. Kancelárie finalistov bude hodnotiť medzinárodná porota, v ktorej tentokrát zasadne aj Holanďan Jeroen Dirckx, špičkový odborník na miestotvorbu a odborník na workplace stratégie, Filip Muška z Českej republiky.

Piaty ročník súťaže OFFICE ROKA, ktorú organizuje realitno-poradenská spoločnosť CBRE, pokračuje v nastavenom trende zvyšovania kvality projektu aj aktuálnym zložením poroty. Do porotcovských kresiel si zasadnú poprední domáci a zahraniční experti z oblasti realitného trhu, architektúry, dizajnu či ľudských zdrojov. Porota bude pri rozhodovaní o víťazoch dôsledne zohľadňovať atribúty pracovného prostredia podľa jednotlivých kategórií: Kancelária ako DNA firmy, Inovatívna kancelária a Zdravá kancelária. Prihliadať sa pritom bude nielen na originalitu, praktickosť, dizajn či atmosféru, ale aj na procesy, ktoré viedli k výslednej podobe priestorov prihlásených firiem.

Pre zachovanie objektivity sú každý rok v porote iní odborníci, ktorí hodnotia úroveň priestorov prihlásených firiem. Jubilejné, 5. pokračovanie jedinečnej súťaže OFFICE ROKA, budú pozorným okom sledovať:

  • JEROEN DIRCKX, Architekt, urbanista a partner v architektonickom štúdiu KCAP Architects&Planners, Holandsko

Vo svojom profesijnom živote sa podieľal na projektovaní celých území so zmiešanou funkcionalitou, nábreží, dopravných uzlov, revitalizácii brownfieldov, ale aj na ďalšom rozvoji oblastí naprieč Európou, ale aj Čínou a Ruskom. Pretvára verejné priestory a vdychuje im nový autentický život. Svoje know-how pretavil aj do víťazného návrhu revitalizácie bratislavského Istropolisu a jeho okolia.

  • BENJAMÍN BRÁDŇANSKÝ, Architekt a pedagóg, Ateliér N/A, Slovensko

Je partnerom v architektonickom ateliéri N/A. S architektúrou pracuje ako s kultúrnym fenoménom a zaoberá sa metódami navrhovania architektúry. Za svoju prácu získal mnohé domáce a zahraničné ocenenia, napríklad cenu Dušana Jurkoviča 2019, cenu CE ZA AR 2020, nominácie na cenu ARCH, nomináciu na Piranesi award a BIG SEE architecture awards / winner.

  • IVAN ČOBEJ, Dizajnér a spolumajiteľ firmy BRIK Kremnica, Slovensko

Vyštudoval SUPŠ Kremnica a Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave. Profesionálne sa venoval navrhovaniu priemyselných výrobkov a v roku 1995 založil, spolu s partnermi, spoločnosť BRIK. Za svoju prácu získal množstvo cien, vrátane Národnej ceny za dizajn.

  • VIERA TOMČÍKOVÁ, HR Manager, WebSupport, Slovensko

Profesijne sa pohybuje na pomedzí ľudských zdrojov a marketingu. V minulosti pôsobila ako Happiness Manager v spoločnosti Sygic. Témam employer brandingu a pracovnej kultúry sa venovala aj na pozícii Country Manager kariérneho média Welcome to the Jungle. V súčasnosti pôsobí ako HR Manager v IT spoločnosti WebSupport, ktorá sa v roku 2019 stala víťazom kategórie Kancelária ako DNA firmy.

  • FILIP MUŠKA, Workplace & Change Management Leader, CBRE Česká republika

Už počas svojho štúdia nastúpil do Impact Corti, kde pracoval ako projektový manažér a hlavne spaceplanner. Vďaka tomu pochopil, ako veľmi ovplyvňuje každodenný život používateľov práve usporiadanie priestoru i detaily riešení. Viac ako deväť rokov pôsobí v CBRE Česká republika. Tvrdí, že pracovným prostredím sa dá motivácia stimulovať trvalejšie a lacnejšie, ako inými postupmi, medzi ktoré patrí napríklad zvýšenie platu.

Porota vyberie víťazov jednotlivých kategórií z množiny všetkých prihlásených spoločností. Udelí tiež titul Absolútneho víťaza. Všetky potrebné informácie o jednotlivých kategóriách, tohtoročnej porote, partneroch či minuloročných víťazoch nájdete na stránke https://www.officeroka.sk.

Projekt OFFICE ROKA podporujú spoločnosti: generálny partner – Immocap, hlavní partneri Bavaris a Nespresso, ktorí sú súčasťou súťaže už pravidelne. Medzi tohtoročných partnerov patrí aj spoločnosť  Froosh a mediálni partneri SME a StartitUp. Medzi partnerov najnovšie pribudla aj spoločnosť Signify.

Viac informácií nájdete na stránke projektu www.officeroka.sk.

Značky: