Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Segafredo Zanetti predstavuje SEGAFREDO STORIA, nový produkt, ktorý využíva technológiu „blockchainu“ na prerozprávanie celého kávového príbehu od pestovania až po samotnú šálku kávy.

100% transparentnosť a sledovateľnosť

Segafredo STORIA je celkom nový produkt, ktorý spotrebiteľov prevedie celým príbehom od pestovania, praženia, spracovania atď. Pomocou QR kódu na balení sa môže zákazník ponoriť do sveta Segafredo STORIA, dozvedieť sa všetko o produkte a jeho histórii, o presnom pôvode, odrode, čase výsadby a zberu, preprave, pražení a o balení. Zistíte nielen aké sociálne projekty prebiehajú v krajine pôvodu, ale dozviete sa aj o aktivitách udržateľného rozvoja v danom kraji.

Prehľad o všetkých oblastiach je získaný vďaka platforme „Farmer Connect“, podporovanej IBM Blockchain, ktorá je k dispozícii aj prostredníctvom QR kódu na obale. Vychutnať si šálku kávy Segafredo STORIA neznamená teda len výber produktov najlepšej kvality, ale je aj odpoveďou, kto sa konkrétne podieľal na procese výroby a v akých podmienkach. Segafredo STORIA oboznamuje zákazníkov s celým svojím príbehom, históriou, konkrétnymi osobami, skrátka prepojí všetkých účastníkov od farmárov až po konzumentov kávy.

Segafredo STORIA s príbehom

Spoločnosť Segafredo Zanetti sa rozhodla pre kompletnú transparentnosť pomocou technológie „blockchain“. Ide o najbezpečnejší certifikovaný spôsob, ako zabezpečiť úplnú sledovateľnosť v celom dodávateľskom reťazci, kde každý účastník procesu zadá svoje informácie do verejného registra. Výsledkom je celkový obraz, ktorý prepojí čiastočné dáta, ktoré sú distribuované a celosvetovo šifrované a sú tak zabezpečené pred zneužitím. Podrobnosti sú ale k dispozícii všetkým a môžu sa zdieľať bezpečným spôsobom.

„Predstavte si, že blockchainová technológia je ako „balenie kufra“. Každý účastník dodávateľského reťazca si zabalí svoju časť. Ďalší vidí, čo je už v kufri, ale nemôže nič odstrániť ani zmeniť, len pridať svoju časť, svoj príspevok a potom to odovzdať ďalej. Nakoniec sa zhromaždia všetky podrobnosti a výrobok je 100 % sledovateľný a transparentný pre všetkých,“ vysvetľuje Petra Knapová, Marketing Manager CZ&SK zo Segafredo Zanetti CR.

Rodinná spoločnosť Segafredo Zanetti sa vďaka produktu STORIA zaviazala k transparentnosti, udržateľnosti a k dodržiavaniu spravodlivých pracovných podmienok. Obal kávy STORIA zdobia fotografie ľudí, ktorí sa skutočne podieľali na jej tvorbe – od Hondurasu, oblasti, z ktorej káva pochádza, po Fínsko, kde sa káva praží vo vlastnej pražiarni.

Segafredo STORIA: jednodruhová káva, s certifikáciou Bio- a RFA

Segafredo STORIA je prémiová káva, ktorá sa skladá zo 100 % zŕn Arabica. Tie sa zberajú v nadmorskej výške 1 400 až 1 600 metrov. Zmes obsahuje odrody ako Catuai, Typica
a Lempira, ktoré sa obvykle pražia v štýle talianskeho spôsobu praženia. Pokiaľ ide o chuť, znalci sa môžu tešiť na kávu s ovocnými tónmi a príjemnou kyslosťou.

Segafredo STORIA spolupracuje s 51 pestovateľmi kávy z honduraských oblastí Lempira a Intibuca. Segafredo v Hondurase už niekoľko rokov podporuje mnoho miestnych iniciatív, ktoré zabezpečujú väčšiu udržateľnosť a kvalitu v teréne, spravodlivé odmeňovanie, vyššiu úroveň vzdelania a lepšiu kvalitu života farmárov.

Jedinečný zážitok a veľký krok vpred v rámci transparentnosti výrobného procesu

Massimo Zanetti, zakladateľ a predseda skupiny Massimo Zanetti Beverage Group, do ktorej Segafredo Zanetti patrí, o projekte Segafredo STORIA hovorí „Chceme našim zákazníkom ponúknuť jedinečný a vynikajúci zážitok strávený nad šálkou kávy, v ktorej sa odzrkadlí naša vášeň, odhodlanie a odborné znalosti. Vďaka sledovacej platforme IBM Blockchain „Farmer Connect“ sme v súčasnosti urobili veľký krok vpred v transparentnosti nášho globálneho dodávateľského reťazca a v tom, ako ho môžeme našim zákazníkom ukázať. Chceme tak zlepšiť našu spoluprácu a zdieľané know-how v celom dodávateľskom reťazci kávy a zvýšiť náš vplyv na vývoj udržateľných produktov.“ 

Segafredo STORIA je k dispozícii v týchto baleniach:

  • 1 000 g zrnková káva
  • 500 g zrnková káva
  • 250 g mletá káva

Značky: