Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť BMW Group dnes vo Wackersdorfe spustila dve plne automatizované výrobné linky na výrobu ochranných rúšok na ústa a nos.

Denná výrobná kapacita je okolo 100 000 masiek na výrobnú linku. Na systémoch bude pracovať 15 zamestnancov v troch smenách. „BMW Group využíva svoje kompetencie v boji proti vírusu Covid-19 cieleným spôsobom a chráni zdravie svojich zamestnancov vo výrobných, obchodných a iných podnikových priestoroch. Zároveň tým odbremeňujeme trh s maskami, “hovorí Ralf Hattler, z divízie nákupu v spoločnosti BMW AG. Vzhľadom na to, že zásobovanie lekárskeho prostredia má prednosť, je trh s voľnými ochrannými  pomôckami v súčasnosti na celom svete výrazne obmedzený.

„S naším kombinovaným prístupom dokážeme uspokojiť naše vnútorné potreby a vyhnúť sa prípadným prekážkam. V priebehu niekoľkých týždňov sme vytvorili kompletný procesný reťazec pre vlastnú výrobu – od nákupu surovín, cez plánovanie a uvedenie systémov do prevádzky až po distribúciu masiek,“ vysvetľuje Daniel Schäfer, oblastný manažér pre integráciu výroby BMW Group. „Zároveň boli naši kvalifikovaní zamestnanci zaškolení do prevádzky a údržby nových strojov.“

Systémy vo Wackersdorfe zvárajú tri vrstvy rúna a pripevňujú nosný pás a ušné popruhy. Odtiaľ sú masky distribuované do medzinárodných pobočiek BMW Group na ďalšie použitie.

„Potrebujeme zabezpečiť bezpečnosť a zdravie zamestnancov a zákazníkov v súlade s požadovanými obchodnými operáciami,“ dodáva Dr. Herbert Grebenc, ktorý od začiatku pandémie viedol tím BMW Group Kompetenz-Team Corona. Spoločnosť prijala množstvo opatrení na zaistenie bezpečnosti svojich zamestnancov. Tieto sa pravidelne kontrolujú a v prípade potreby sa v úzkej výmene s odborníkmi z internej zdravotnej starostlivosti a príslušnými externými orgánmi upravujú. Bezpečnostné opatrenia v Nemecku sa riadia odporúčaniami inštitútu Roberta Kocha (RKI).

„Spektrum našich ochranných opatrení siaha od dodržiavania hygienických a dištančných predpisov až po cielené používanie masiek a reorganizáciu popisov práce a plánov zmien v určitých oblastiach. Zaviedli sme veľké množstvo opatrení na dodržanie predpisov týkajúcich sa pravidiel odstupu,“ hovorí Grebenc. Napríklad, usporiadanie sedadiel vrátane zasadacieho poriadku, nástupu a výstupu vo fabrických autobusoch. Okrem toho sa od zamestnancov závodu vyžaduje, aby už pri príchode do práce boli oblečení v pracovnom oblečení na minimalizovanie procesov prezliekania a odľahčenia šatní. Ďalší príklad: „Predpisy pre jednosmerný pohyb“ sa zavádzajú pre zamestnancov na úzkych prechodoch tokov osôb, najmä pri výmene pracovnej zmeny vo výrobných priestoroch. Okrem toho sa podľa potreby rozširujú oblasti pre oddych, tam kde je to nutné.

 

Značky: