Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Do jamajských škôl mieri 100 tlačiarní EcoTank a 20 projektorov

Spoločnosť Epson venovala nadácii Usaina Bolta, ktorej cieľom je vytvárať príležitosti prostredníctvom vzdelávania a kultúrneho rozvoja, 100 bez kazetových tlačiarní EcoTank a 20 laserových projektorov. Tlačiarne a projektory v hodnote viac ako 100 000 EUR boli odovzdané pri slávnostnom ceremoniáli na jamajskej základnej škole Waldensia Primary, kam kedysi Usain Bolt sám chodil. Waldensia je len jednou z niekoľkých škôl na Jamajke, ktoré nové vybavenie dostanú. Tlačiarne a projektory zamieria napríklad aj do škôl Salt Marsh, Duanvale a Kinloss.

Nicola Ottey-Andersonová, riaditeľka školy Waldensia Primary, o darovanom vybavení povedala: „Takéto zariadenia potrebujú všetky vzdelávacie inštitúcie na Jamajke, pretože bez tlačených materiálov sa pri vyučovaní nezaobídeme.“ Podľa Nicoly Ottey-Andersonovej chýba tisícom žiakov možnosť pripojiť sa k virtuálnym učebniam. Zabezpečenie študijných materiálov pre všetky deti je tak pre učiteľov a partnerov škôl často problematickou záležitosťou.

Usain Bolt, ktorý sa stal začiatkom tohto roka európskym ambasádorom spoločnosti Epson a tvárou veľkej kampane propagujúcej tlačiarne Epson EcoTank, sa slávnostného ceremoniálu osobne zúčastnil. Vo svojom príhovore povzbudil žiakov, aby boli usilovní, cieľavedomí, verili si a boli ambiciózni, pretože jedine tak dosiahnu maximálne úspechy. Následne dodal: „Mám vždy radosť, keď môžem pre Jamajku niečo urobiť. Je úžasný pocit vidieť, že dnešné deti majú lepšie príležitosti, ako som mal ja, pretože viem, čím si veľa z nich prechádza a aké ťažké to počas aktuálnej pandémie majú. Verím, že deti majú právo na čo najlepší štart do života. Darované špičkové vybavenie bude pre základné školy na Jamajke veľkým prínosom. Spoločnosť Epson sa stotožňuje s mojou víziou sprístupniť vzdelanie každému. Spoločne pomáhame deťom na Jamajke meniť sny o udržateľnej, zdravšej a šťastnejšej budúcnosti na skutočnosť.“

Spoločnosť Epson zdieľa cieľ Usaina Bolta – prispieť k pozitívnym zmenám v spoločnosti a pomôcť deťom k čo najlepšiemu vzdelaniu. Maria Eaglingová, marketingová riaditeľka spoločnosti Epson pre európsky trh, dodala: „Sme veľmi radi, že môžeme spolupracovať s Nadáciou Usaina Bolta a chceli by sme deťom na Jamajke pomôcť čo najviac. Dúfame, že naše tlačiarne a projektory podporia ich ambície k smelým cieľom a tiež im pomôžu ich aj naplniť.“ Slávnostného ceremoniálu sa zúčastnili aj Karlene Segreeová z ministerstva školstva, predseda Nadácie Usaina Bolta reverend Winsome Wilkins, manažér Usaina Bolta Nugent Walker a Usainova matka Jennifer Boltová.

Značky: