Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP Inc. usporiadala pre českých a slovenských novinárov virtuálnu tlačovú konferenciu, ktorá bola zameraná na produkty z oblasti počítačov, monitorov, príslušenstva a tlačiarní.

„Som rada, že sme sa prostredníctvom videohovoru opäť mohli stretnúť so zástupcami českých a slovenských médií,“ povedala Erika Lindauerová, riaditeľka HP Inc pre Českú republiku, Slovensko a Maďarsko.

„Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu nebolo možné sa s novinármi stretnúť priamo, ako sme pôvodne plánovali. Spoločnosť HP však ponúka množstvo zaujímavých noviniek, ktoré sme chceli ukázať aspoň týmto spôsobom a myslím, že sa tlačová konferencia podarila a že bola pre účastníkov zaujímavá.“

Kompaktné, napriek tomu výkonné

Z kategórie osobných počítačov boli novinárom predvedené prémiové notebooky HP Pavilion Aero 13 a HP Spectre x360 16, mini PC HP EliteDesk 800 G8 a prenosný monitor HP E14 G4. Tieto štyri produkty spája jasná charakteristika – ide o veľmi výkonné zariadenia s kompaktnými rozmermi, ktoré sú vhodné aj na prácu z domu.

„Trendy, ako je práca na diaľku a dôraz na mobilitu, boli zrejmé už pred pandémiou koronavírusu, ktorá všetko ešte viac urýchlila. Zásluhou portfólia našich produktov pre profesionálov môžu ľudia pracovať odkiaľkoľvek bez toho, že by boli niečím obmedzení,“ vysvetľuje Erika Lindauerová.

Laptop HP Pavilion Aero 13 je najľahším spotrebiteľským notebookom v portfóliu HP – jeho váha začína vďaka magnéziovému šasi na menej ako jednom kilograme. Okrem toho sa môže chváliť prvotriednym dizajnom, pričom výpočtový výkon notebooku voliteľne poskytuje najnovší mobilný procesor AMD Ryzen™ 7 5800 s grafickou kartou AMD Radeon™. Ďalším benefitom je aj trojročná záruka.

Konvertibilný notebook HP Spectre x360 16 napĺňa očakávania aj tých najnáročnejších používateľov. Medzi jeho prednosti patrí okrem dostatočného výkonu aj dlhá výdrž batérie, voliteľná herná grafická karta, ale napríklad aj integrovaná inteligentná kamera s rozlíšením 5 Mpx. Tá umožňuje tiež jednoduché prihlásenie pomocou funkcie Windows Hello a podporuje aj softvér HP GlamCam skvalitňujúci celkový zážitok z videohovorov. Používatelia ocenia aj výbornú konektivitu (2x Thunderbolt 4) a displej s rozlíšením až 4K OLED a certifikáciou HDR 400.

Mini PC HP EliteDesk 800 G8 má síce veľmi malé rozmery, ale ponúka široké spektrum rozšírení – nechýbajú konfigurovateľné porty ani možnosť pripojenia až siedmich nezávislých monitorov. HP EliteDesk 800 G8 je ohľaduplný aj voči prírode, pretože obsahuje plasty, ktoré by inak skončili v oceánoch.

Prenosný monitor HP E14 G4 je priamo stvorený na použitie v akýchkoľvek svetelných podmienkach. Práca s monitorom, medzi ktorého hlavné výhody patrí jasná a antireflexná obrazovka s 400 nitmi, je veľmi jednoduchá – stačí ho položiť na podstavec a potom ľahko pripojiť prostredníctvom jedného kábla USB-C™.

Pre ešte lepší zážitok z hry

Počas virtuálneho eventu sa novinári mohli zoznámiť aj s novými hernými monitormi HP radu X, ktoré hráčom zabezpečujú dokonalý zážitok pri hraní hier. Všetky predstavené modely, vrátane vrcholového 34-palcového monitora X34 WQHD, disponujú technológiou HP Eye Ease znižujúcu mieru modrého svetla, čo však nemá žiadny vplyv na presnosť farieb aj na zobrazenie obsahu.

Produkty z oblasti príslušenstva na virtuálnej tlačovej konferencii reprezentovala profesionálna webkamera HP 950 s rozlíšením 4K a podporou umelej inteligencie. S touto širokouhlou webkamerou so sledovaním tváre máte istotu, že budete počas pracovných videokonferencií s vašimi kolegami v dokonalom spojení – obrazovo a rovnako zvukovo. Toto zariadenie je navyše veľmi flexibilné a dá sa ľahko upevniť na monitor aj na notebook.

Najchytrejšie atramentové tlačiarne HP

Počas novinárskej akcie bola upretá pozornosť aj na domácu tlač, ktorá v súčasnej dobe zažíva doslova renesanciu. Atramentové tlačiarne radu HP Smart Tank 600/700 boli navrhnuté pre používateľov, ktorí dbajú na životné prostredie a je pre nich dôležitá udržateľná tlač. Nové tlačiarne HP Smart Tank, na výrobu ktorých sa využíva aj recyklovaný plast, napĺňajú zásluhou tankového systému s atramentovými zásobníkmi potreby používateľov, ktorí pravidelne tlačia vo veľkých objemoch. Samozrejmosťou je jednoduché mobilné nastavenie a riešenie HP Wolf Essential Security na zaistenie bezpečnej tlače.

Značky: