Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP Inc. predstavila HP Chromebook x2 11, ktorým rozširuje svoj robustný ekosystém zariadení s OS Chrome pre zákazníkov, ktorí v dnešnom hybridnom svete túžia po maximálnej všestrannosti a mobilite. Spoločnosť HP uvádza na trh aj nový monitor HP M24fd USB-C s certifikáciou Works with Chromebook pre bezproblémový používateľský zážitok pri prepojení s Chromebookmi a ďalším príslušenstvom.

Podľa najnovšieho prieskumu spoločnosti HP vyhľadávajú dnešní používatelia zariadenia, vybavené s OS Chrome, technologické riešenia, ktoré podporujú a optimalizujú ich životný štýl vrátane hybridného spôsobu práce a času stráveného s rodinou. Nakupujú nielen zariadenia, ktoré im umožnia pracovať z domova (63 %), ale aj zariadenia pre ďalších členov domácnosti (27 %). V skutočnosti má 52 % respondentov deti, čo vysvetľuje, prečo 53 % respondentov používa zariadenie s OS Chrome na účely práce i školskej výučby.[i] Nový HP Chromebook x2 je odpoveďou na tieto zmeny, pretože ponúka personalizované zážitky prispôsobené každému používateľovi v domácnosti.

„V poslednom roku a pol sa spotrebitelia rázne presunuli do nového hybridného sveta a zmenili pohľad na svoje zariadenia a na spôsob ich využitia. Z jedného počítača na domácnosť sa stal jeden počítač na osobu, ktorý slúži k práci, každodennému životu i zábave,“ hovorí Josephine Tan, globálna riaditeľka a generálna manažérka divízie spotrebiteľských počítačov v spoločnosti HP Inc. „Spoločnosť HP úzko spolupracovala so spoločnosťou Google na optimalizácii svojich najnovších platforiem a na vývoji znamenitého a bezpečného ekosystému softvéru a aplikácií pre čo najlepší zážitok z interakcie so zariadeniami s OS Chrome. HP Chromebook x2 11 teda rozširuje naše portfólio zariadení s OS Chrome, pretože používatelia majú záujem o zariadenia, ktoré im v dnešnom hybridnom svete pomôžu vytvoriť osobnejšie a tiež príjemnejšie rodinné prostredie.“

HP Chromebook x2 11 je určený používateľom, ktorí chcú byť neustále produktívni a chcú sa baviť, pretože ponúka mobilitu smartphonu a zároveň produktivitu väčšieho dotykového zariadenia. Vďaka ultratenkej a odolnej konštrukcii hliníkového tela zhotoveného CNC obrábaním z jedného kusu materiálu je ideálny pre aktívny životný štýl v neustálom pohybe. Magnetická odnímateľná klávesnica a stojan s rozsahom 170 stupňov umožňujú nastaviť zariadenie do ideálnej polohy pre prácu, tvorbu alebo zdieľanie obsahu.

Ide o prvý Chromebook s odnímateľnou klávesnicou na svete, využívajúci výpočtovú platformu Snapdragon 7c[1] navrhnutú pre cloudové operačné systémy, ako je OS Chrome, na zabezpečenie vyššej energetickej účinnosti, vďaka ktorej vydrží batéria v prevádzke až 11 hodín.[ii] Chromebook x2 je tiež prvým Chromebookom s odnímateľnou klávesnicou na svete
s voliteľnou podporou sietí 4G LTE2 v spojení s Wi-Fi 5. Vďaka týmto funkciám môže byť zariadenie rovnako mobilné ako smartphone, poskytuje však produktivitu plnohodnotného notebooku.

Zaujímavé funkcie nového HP Chromebook x2 11:

  • Živý zážitok zo sledovania videí a filmov aj hranie online hier vám poskytne prvý Chromebook s odnímateľnou klávesnicou na svete s 11palcovým displejom s rozlíšením 2K a pomerom strán 3:2.[iii]
  • Pre zvýšenie produktivity ihneď po vybalení z krabice sa zariadenie dodáva aj
    s klávesnicou štandardnej veľkosti s nadrozmerným touchpadom a s bezdrôtovo dobíjacím perom HP s certifikáciou USI.[iv] Pomer strán 3:26 umožňuje používateľom Chromebooku pohodlné písanie na výšku aj na šírku. Vďaka aplikáciám HP QuickDrop,[v] Concepts a novej aplikácii Cursive od spoločnosti Google nebolo presné písanie, kreslenie a zdieľanie nikdy jednoduchšie.
  • Pre živé videokonferencie a dokonalé momentky sú k dispozícii dva fotoaparáty – predné širokouhlý fotoaparát s rozlíšením 5 Mpx a zadný fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx. V spojení s technológiou Audio by Bang & Olufsen ponúka zariadenia skvelý zážitok
    pri používaní služby Google Meet alebo iných nástrojov pre spoluprácu.
  • K dispozícii je možnosť sťahovania aplikácií z obchodu Google Play a sťahovanie hier zo služby Stadia Streaming Game Service.

Nový monitor s certifikáciou Works with Chromebook od spoločnosti HP

Monitor HP M24fd USB-C ďalej rozširuje rad monitorov s certifikáciou Works With Chromebook. Monitor pripojíte ku Chromebooku hneď po vybalení z krabice. Nepotrebujete žiadne ďalšie nastavenia ani riešiť akékoľvek problémy. Certifikácia Works With Chromebook znamená, že produkt bol testovaný spoločnosťou Google a spĺňa špecifické požiadavky
na pripojenie, vstupy a napájanie. Používatelia ho teda budú môcť pripojiť bez akýchkoľvek prekážok a komplikácií.

Monitor HP M24fd USB-C je navrhnutý tak, aby dobre spolupracoval so zariadeniami s OS Chrome, a je vybavený 65W káblom USB-C, ktorý funguje s akýmkoľvek notebookom podporujúcim technológiu USB-C a umožňuje pripojenie a napájanie počítača pomocou jediného kábla v záujme jednoduchej inštalácie. Tento monitor je tiež vybavený technológiou HP Eye Ease s certifikáciou Eyesafe®, ktorá potláča modrú zložku svetla bez negatívneho vplyvu na zobrazované farby.

Portfólio spotrebných zariadení s OS Chrome: spoločnosť HP stavia na ekologicky najudržateľnejšom portfóliu na svete

Spoločnosť HP pokračuje v inováciách vo všetkých oblastiach svojho podnikania, pričom buduje najudržateľnejšie portfólio na svete.[vi] Dnes predstavené výrobky:

  • HP Chromebook x2: je opatrený obalom z udržateľných zdrojov a má certifikáciu Energy Star a ePEAT Gold.[vii]
  • Monitor HP M24fd USB-C: je vyrobený udržateľným spôsobom, obsahuje recyklované materiály a plasty, ktoré by inak skončili v oceánoch, a je zabalený v 100 % recyklovateľnom obale.[viii]

Ceny a dostupnosť 

  • Notebook HP Chromebook x2 11 bude na Slovensku v predaji od októbra za ceny od 569 €.
  • Monitor HP M24fd FHD USB-C bude na Slovensku v predaji od decembra za ceny od 249 €.
  • Bezdrôtovo dobíjacie pero HP s certifikáciou USI bude na Slovensku v predaji od septembra za ceny od 74,99 €.

[i] „Prieskum spol. HP Chromebook Buyer Drivers and Profiles „, USA, január 2021.

[ii] Životnosť batérie s testovaním vykonávaným spoločnosťou HP pomocou nástroja LoadTest. Životnosť batérie sa bude líšiť a maximálna kapacita batérie sa časom a používaním prirodzene zníži. Podrobnosti o teste nájdete na stránke. http://www.chromium.org/chromium-os/testing/power-testing. Plné nabitie batérie sa po aktivácii Adaptive Battery Optimizer môže znížiť.

[iii] Na základe internej analýzy spoločnosti HP z augusta 2021. Odnímateľné počítače s uhlopriečkou 11 palcov, ktoré sú v súčasnej dobe na trhu s operačným systémom Chrome OS. Všetky špecifikácie výkonu predstavujú typické špecifikácie poskytované výrobcovi komponentov; skutočný výkon sa môže líšiť, môže byť vyšší, alebo nižší.

[iv] Bezdrôtovo dobíjané pero s certifikáciou USI sa predáva samostatne alebo za príplatok. Je súčasťou vybraných modelov.

[v] Ak chcete používať HP QuickDrop, potrebujete zariadenie HP Chrome OS s aplikáciou HP QuickDrop. Potrebujete aj zariadenia Android (telefón alebo tablet) so systémom Android 7 (Nougat) alebo novším alebo zariadenia iOS (telefón alebo tablet) so systémom iOS 12 alebo vyšším. Aplikácia musí byť prítomná na oboch zariadeniach, ktoré sa pokúšate spárovať.

[vi] Platí pre počítače, pracovné stanice a displeje HP vyrobené po januári 2019. Vychádza z väčšiny registrácií EPEAT® Gold a Silver po splnení všetkých požadovaných kritérií a dosiahnutie 50 – 74% voliteľných bodov pre certifikáciu EPEAT® Silver a 75 – 100% voliteľných bodov pre certifikáciu EPEAT® Gold podľa normy IEEE 1680.1-2018 EPEAT®. Stav sa líši podľa krajiny. Ďalšie informácie sú k dispozícii na adrese www.epeat.net (ikona externého odkazu).

[vii] Peat Silver: Na základe registrácie US EPEAT® podľa IEEE 1680.1-2018 EPEAT®. Stav sa líši podľa krajiny. Pre viac informácií navštívte www.epeat.net.

[viii] Na základe internej analýzy spoločnosti HP. Displej obsahuje 85% recyklovaných plastov od spotrebiteľov, z toho 5 % plastov končiacich v oceánoch podľa hmotnosti. 100 % vonkajších krabicových obalov a vlnitých vankúšov je vyrobené z certifikovaných a recyklovaných vlákien z udržateľných zdrojov.

Značky: