Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hlavné body správy

  • Rýchlosť, kvalita a ekonomické výhody technológie HP Metal Jet umožňujú rýchlo zahájiť sériovú výrobu 3D tlačených kovových dielov
  • Spoločnosť Legor vyvíja materiály z drahých kovov, určené pre tlačiarne HP Metal Jet
  • Obe spoločnosti, ktoré reprezentujú lídrov vo svojom odbore, spolupracujú na vývoji funkčných nerezových doplnkov, určených pre trh so šperkami a s módou

Spoločnosti HP Inc. a Legor Group SPA oznámili nadviazanie strategickej spolupráce pri vývoji inovatívnych materiálov z drahých kovov pre tlačiarne Metal Jet spoločnosti HP. Spoločnosť Legor, líder v oblasti výskumu technológií pre spracovanie kovov a výrobcov zliatin, práškov a riešení pre nanášanie kovov, ktoré sa vo svojej triede radia medzi najlepšie, sa stala prvým výrobcom špeciálnych materiálov z drahých kovov pre trh so šperkami a s módnymi doplnkami, určenými pre použitie v revolučnej platforme pre 3D tlač kovových dielov od spoločnosti HP.

„Naša vízia, ktorá sa týka budúcnosti aditívnej výroby, ide nad úroveň malých sérií a výroby prototypov,“ konštatoval Massimo Poliero, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Legor Group SPA. „Predpokladáme, že v budúcnosti budú výrobné prevádzky každej modernej firmy vybavené jednou alebo viacerými najmodernejšími tlačiarňami HP pre tlač s pomocou technológie binder jetting, ktoré v spojení s technológiami, dizajnom a podporou poskytovanou spoločnosťou Legor umožnia skrátiť výrobu dielov z drahých aj iných kovov. Toto strategické partnerstvo so spoločnosťou HP je základným kameňom pre praktické naplnenie tejto vízie a priemysel posunie smerom k udržateľnejšej výrobe.“

„Naša spolupráca so spoločnosťou Legor dokonale zapadá do vízie spoločnosti HP, ktorej cieľom je umožniť zákazníkom po celom svete zmeniť zavedené výrobné postupy, urýchliť prechod k digitálnej výrobe a vyrábať udržateľným spôsobom,“ uviedol Didier Deltort, prezident divízie Personalization & 3D Printing spoločnosti HP.

Spolupráca sa spočiatku zameria na podporu výroby funkčných doplnkov z nerezovej ocele, ktoré sú určené pre trh so šperkami a s módou. Obe spoločnosti budú súčasne realizovať cieľavedomý výskumný a vývojový program zameraný na parametrizáciu a charakterizáciu bronzových, strieborných a taktiež aj zlatých práškov. Tie sú kľúčovým materiálom v sektore drahých kovov. Spoločnosti HP a Legor budú spolupracovať na optimalizácii parametrov pre tlač týchto nových materiálov a pre ich výslednú povrchovú úpravu. Výskum bude prebiehať v novom centre 3DMetalHub spoločnosti Legor v talianskom Bressanvide, ktoré sa zameriava na urýchlenie rozvoja aditívnej výroby pre odvetvie luxusného tovaru.

Firma Legor okrem toho v úzkej spolupráci s HP ponúka svojim zákazníkom príležitosť ťažiť z predností technológie HP Metal Jet z hľadiska nákladov, kvality a produktivity a pomáha im zavádzať v podnikoch metódy udržateľnej výroby. Výhody technológie HP Metal Jet umožňujú spoločnosti Legor transformovať výrobu pre zákazníkov v odvetví drahých kovov a taktiež aj inde. Popri voľnosti pri tvorbe návrhov, flexibilite výroby a nižších nákladoch na vývoj, umožňuje HP Metal Jet zákazníkom hospodárne vyrábať vysoko kvalitné kovové diely v masovom meradle..

O spoločnosti Legor

Legor je popredná medzinárodná spoločnosť pôsobiaca v oblasti výskumu drahých kovov. Svoje služby so zameraním na trvalú udržateľnosť poskytuje šperkárskemu a módnemu odvetviu. Už 40 rokov ponúka zliatiny, prášky a pokovovacie riešenia, ktoré zákazníkom po celom svete umožňujú pretvárať nápady na fascinujúce výtvory.

O spoločnosti HP

HP Inc. je technologická spoločnosť, ktorá verí, že aj jeden mimoriadny nápad má silu zmeniť svet. Jej portfólio produktov a služieb v oblastiach osobných počítačov, tlačiarní a riešení pre 3D tlač pomáha tieto myšlienky realizovať. Viac informácií o HP Inc. nájdete na  http://www.hp.com.

Značky: