Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Národný projekt inovujme.sk pokračuje v realizácii inovačných workshopov na stredných a vysokých školách. Pre aktuálnu situáciu spojenú s pandémiou koronavírusu pristúpila Slovenská inovačná a energetická agentúra k realizovaniu ich online verzie.

Cieľom inovačných workshopov je podporiť študentov v tvorbe nových nápadov, originalite, zlepšení kreatívneho myslenia a v motivácii k vlastnému podnikaniu. „Vzdelávanie a podpora mladej generácie je nevyhnutnou súčasťou na ceste za inovatívnejším Slovenskom. Výsledkom workshopov sú nápady s veľkým potenciálom a prvý krok k vlastnému podnikaniu,“ hovorí generálny riaditeľ SIEA Peter Blaškovitš.

Agentúra realizuje národný projekt inovujme.sk už štvrtý rok a na konte má viac ako 140 inovačných workshopov s tromi tisíckami absolventov. Vzhľadom na aktuálnu situáciu pripravila atraktívnu online verziu workshopu.

„Do roku 2030 sa chce Slovensko dostať do skupiny tzv. silných inovátorov. Verím, že aktivity národného projektu inovujme.sk prispejú k dosiahnutiu vyššej pozície Slovenska v rebríčku inovatívnych krajín,“ dodáva Peter Blaškovitš.

Študenti a pedagógovia, ktorí majú záujem o online workshop na svojej škole, získajú potrebné informácie na webovej stránke www.inovujme.sk a prihlásiť sa môžu emailom na inovujme@siea.gov.sk. K úspešnej realizácii stačí jednoduchý prelink a vyčlenené tri hodiny času. Vzdelávací program je pre zapojené stredné aj vysoké školy bezplatný. Národný projekt Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky – inovujme.sk je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v operačnom programe Integrovaná infraštruktúra.

Značky: