Chcete si objednať nejakú špeciálnu súčiastku s tým, že ju potrebujete zajtra? UPS a SAP pracujú na tom, aby ste to naozaj mali v rukách.

Služba na dodávanie zásielok UPS zase plánuje niečo revolučné. Konkurencia totiž nespí a napr. DHL Parcel už pred časom začala na severe Nemecka dodávať balíky dronom, Ďalší z jej nápadov bolo dodávať balíky do zadného kufra automobilu, ktorý kuriérovi otvoríte na diaľku cez mobilnú aplikáciu. Teraz prichádza UPS s tým, že bude využívať súčasné možnosti 3D tlače.

Na konferencii SAP Saphire Now predviedla UPS v spolupráci s HP možnosť 3D tlače súčiastok, ktoré si používatelia objednajú. Z doručovateľa sa tak firma mení na výrobcu. Spolu so spoločnosťou SAP plánuje vytvoriť ucelený systém, v ktorom si súčiastku objednáte, určíte presné rozmery a materiál z dostupných možností a nová etapa doručovania tak môže začať. Stať by sa tak malo už v prvom štvrťroku 2017. Ako tlačiarne pre tieto prípady by mala firmy UPS používať zariadenia od spoločnosti HP umiestnené vo svojich centrálach.

3DtlačTit

UPS zároveň vydá katalóg produktov, ktoré dokáže vytlačiť na 3D tlačiarni.

Tip: 3D tlač v centre Bratislavy

VIDEO touchIT: Vyskúšajte si 3D tlač priamo v centre Bratislavy. Prezident Andrej Kiska si ju už vyskúšal. Boli sme pri tom

Zdroj: Fortune

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.