Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tohtoročná sezóna Formuly 1 budí nevídané emócie nielen medzi jazdcami a fanúšikov, ale aj medzi manažérmi jednotlivých tímov. Tak napínavú bitku o titul videl šampionát naposledy pred deviatimi rokmi. Na slovenských televíznych obrazovkách pritom možno F1 sledovať naživo iba na staniciach Sport1 a Sport2.

Tohtoročný šampionát je najvyhrotenejším od roku 2012, kedy Sebastian Vettel (vtedy Red Bull) získal titul majstra sveta tesným rozdielom troch bodov. Ešte na začiatku sa zdalo, že táto sezóna bude kvôli stabilným technickým pravidlám iba pokračovaním tej minulej, v ktorej Lewis Hamilton získal titul absolútne presvedčivo. Vyhral 11 cien. Hegémónia Hamiltona sa však neopakuje. V polovici prebiehajúceho šampionátu mu na Maxa Verstappena zostáva iba minimálny náskok 8 bodov. A aj ďalší jazdci v prvej desiatke majú medzi sebou iba jednociferné rozdiely.

Štart do druhého polčasu sezóny je dramatický. Kolotoč sa opäť roztočí cez posledný augustový víkend na populárnej Veľkej cene Belgicka. V jej priebehu bude na programoch Sport1 a Sport2 možné naživo sledovať všetky jazdy, teda aj tréningové a kvalifikačné. Obe stanice prenesú divákov aj na tribúny ostatných jedenástich veľkých cien. Avšak iba ak rozpis pretekov nerozbije pandémia. Tá dáva sezóne punc nepredvídateľnosti. Tímy si nemôžu byť isté, na ktorých okruhoch sa bude pretekať.

„Hamilton alebo Verstappen? Mercedes verzus Red Bull. Bitka o majstrovský titul nebola už dávno taká vybičovaná! A to je za nami len polovica sezóny. Ani nehovorím o ďalších skvostných príbehoch. Poďme si to užiť, bude to ešte poriadne ostrá jazda,“ s nadšením hovorí komentátor prenosov F1 Števo Eisele.

Značky: