Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Celkový počet služieb dosiahol 401 700, čo je medziročne o 5 800 služieb viac

Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA, ktorá je súčasťou Liberty Global, jedného z najväčších svetových poskytovateľov TV a širokopásmových služieb, v treťom štvrťroku 2020 pokračovala v poskytovaní inovatívnych služieb pre svojich zákazníkov a v investíciách do rozširovania svojej širokopásmovej giga-ready siete. Celkový počet TV, internetových a telefónnych služieb na konci septembra dosiahol 401 700 služieb (RGU´s), čo je o 5 800 služieb viac v porovnaní s rovnakým obdobím pred rokom. Výrazný rast počtu služieb bol podporený pokračujúcimi investíciami do inovácií a expanzie optickej giga-ready siete, ako i celkového skvalitňovania služieb, vrátane zvyšujúceho sa záujmu o službu internetovej televízie Horizon TV, ktorá je dostupná na celom Slovensku v sieťach všetkých operátorov.

Kľúčové momenty v 3. štvrťroku 2020

  • Takmer 402 000 služieb (RGU’s) – k rastu predaja internetových, TV a telefónnych služieb v 3. štvrťroku 2020 prispeli pokračujúce investície do inovácií a digitálnych služieb, expanzie optickej giga-ready siete, a celkového skvalitňovanie služieb. Výsledkom je rast predaja TV, internetových a telefónnych služieb so značkou UPC na konci 3. štvrťroku na celkový počet 401 700, čo je o 5 800 viac než na konci 3. štvrťroku 2019.
  • Stabilný rast záujmu o internetové službyspoločnosť UPC aj v treťom štvrťroku nadviazala na doterajšie posilňovanie konektivity a zvyšovanie prenosových rýchlostí pre svojich zákazníkov až do 1 Gb/s, ako aj vo výmene modemov za prémiové WiFi routre Connect Boxy. Tieto skutočnosti podporili v 3. štvrťroku 2020 nárast predaja internetových služieb na celkovo 142 900, čo predstavuje nárast o 3 500 služieb v porovnaní s rovnakým obdobím pred rokom.
  • Pokračujúce investície do rozširovania optickej siete – podporili nárast počtu domácností, ktoré boli na konci 3. štvrťroku 2020 pripojené na giga-ready širokopásmovú sieť UPC v Slovenskej republike, na celkových 623 000 domácností, čo je o 5 100 viac v porovnaní s 3. štvrťrokom 2019.

 Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA k 30.9.2020 evidovala 401 700 služieb, vrátane:

 Martin Miller, generálny riaditeľ UPC BROADBAND SLOVAKIA:

„Spoločnosť UPC má napriek dopadom korona krízy, ktorým sa nevyhol ani telekomunikačný sektoru na Slovensku, za sebou stabilný tretí štvrťrok. Vďaka pokračujúcim investíciám do digitálnych služieb a zvyšovaniu kvality zákazníckych služieb sa nám na konci 3. štvrťroka podarilo dosiahnuť dobré výsledky, vrátane rastu predaja vo všetkých segmentoch. V nadchádzajúcom období plánujeme pokračovať v rovnakom trende, aby sa naši zákazníci aj v tomto neľahkom období mohli spoľahnúť na vysokú kvalitu poskytovaných služieb a zákazníckej starostlivosti.“

Rast záujmu o internetové služby

V treťom štvrťroku spoločnosť UPC pokračovala s ponukou Happy Home® so sloganom „Užite si každú chvíľu“, ktorá priniesla viac hodnoty pre zákazníkov a posilnenú konektivitu, podporenú zvyšovaním rýchlostí internetového pripojenia až do 1 Gb/s, poskytovaného prostredníctvom špičkových WiFi routrov Giga Connect Boxov. Spolu s rozširovaním a modernizáciou siete v nových lokalitách tieto skutočnosti podporili rast predaja internetových služieb medziročne o ďalších 3 500 na celkovo 142 900 internetových služieb na konci septembra.

Spoločnosť UPC zaznamenala stabilný 3. štvrťrok aj v segmente TV služieb, ktorých počet na konci septembra tohto roku dosiahol 170 600, t.j. o 200 viac oproti tretiemu štvrťroku 2019. K záujmu užívateľov o TV služby prispelo rozširovanie počtu HD staníc, ktorých spoločnosť UPC na konci septembra poskytovala už viac než 90, ako i pokračujúca kampaň s ponukou Internetovej televízie Horizon TV. Tá ponúka možnosť sledovať televíziu cez internetové pripojenie na celom území Slovenska a bez viazanosti. Užívatelia Horizon TV môžu navyše svoje obľúbené programy sledovať súčasne až na troch zariadeniach, a to aj cez Android TV, Apple TV, Chromecast čo Airplay, ako aj mobilných zariadeniach.

Spoločnosť UPC evidovala na konci septembra tohto roku taktiež významný rast v segmente užívateľov telefónnych služieb, ktorých počet na konci 3. štvrťroku dosiahol 88 200, čo je o 2 100 viac než na konci 3. štvrťroku 2019.

Giga-ready sieť od UPC je už dostupná pre 623 000 domácností

Na konci 3. kvartálu počet domácností v Slovenskej republike s dostupnosťou digitálnej televízie a vysokorýchlostného internetu od UPC dosiahol 623 000, čo je o 5 100 viac než pred rokom. Počas uplynulého obdobia spoločnosť UPC výrazne investovala do modernizácie siete a pokrytia domácností s dostupnosťou digitálnej televízie a vysokorýchlostného internetu. Rozširovanie giga-ready siete umožňuje stále väčšiemu počtu domácností využívať všetky výhody a prednosti gigabitového pripojenia, vrátane úplne nových možností virtuálnej zábavy.

Značky: