Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

PoE gigabitový prepínač Zyxel GS1200 v2 s podporou správy pomocou webu je dokonalým spoločníkom menších organizácií a domácností, ktorým záleží na kvalitnom pripojení všetkých užívateľov. Čo všetko toto zariadenie zvládne, vysvetľuje Luke Harley, manažér spoločnosti Zyxel pre rozvoj trhu s prepínačmi v regióne EMEA.

GS1200 v2 patrí medzi naše najobľúbenejšie prepínače. Vďaka vysokému PoE príkonu, kombinácii PoE a bežných portov, schopnosti vytvárať virtuálne siete (alebo inak VLAN) a správe pomocou webu poskytuje všetko, čo menšie organizácie a profesionálni domáci užívatelia potrebujú.

Vďaka nasadeniu a konfigurácii tohto prepínača v lokálnej sieti, ktorá privádza a odvádza dáta k prístupovému bodu, je možné poskytovať kvalitné WiFi pripojenie a súčasne vytvoriť oddelené virtuálne siete LAN pre zamestnancov a zákazníkov v celom rade prevádzkarní, napr. v kaderníctve alebo obchodoch.

Ocenia ho však tiež domácnosti, a to predovšetkým vďaka možnosti vytvoriť oddelené siete VLAN pre tých, ktorí pracujú z domu, a pre ostatných členov domácnosti, ktorí sa chcú baviť na Internete, hrať online hry alebo napríklad surfovať na sociálnych sieťach.

Možnosť nastavenia priorít

Prepínač GS1200 v2 má tiež funkciu Quality of Service (QoS), s ktorou môžete dátovú prevádzku nastaviť tak, aby konkrétnym užívateľom alebo aplikáciám vždy bola k dispozícii potrebná prenosová kapacita. Túto funkciu ocenia najmä užívatelia, ktorí bežne pracujú z domu a potrebujú dostatočne výkonné pripojenie napríklad na pracovné videokonferencie.

Prepínač GS1200 v2 je konkrétne navrhnutý pre menšie siete a spoločnosť Zyxel ho ponúka vo verzii s piatimi (GS1200-5HP v2) alebo ôsmimi (GS1200-8HP v2) portami. Obe verzie majú štyri porty umožňujúce napájanie cez Ethernet (PoE). Päťportová verzia sa dokonale hodí pre všetkých, ktorí chcú pripojiť len dve alebo tri PoE zariadenia, zatiaľčo osemportová je určená tomu, kto vedľa niekoľkých PoE klientov má tiež ďalšie zariadenia, ktoré chce pripojiť káblom, ako napr. úložisko alebo zdieľanú tlačiareň.

Každý model naviac umožňuje kombinovať dva porty kvôli zaisteniu rýchlejšieho a spoľahlivejšieho pripojenia konkrétneho zariadenia, ako napr. sieťového úložiska.

Bohato vybavený prepínač pre malé organizácie

Prepínač GS1200 je presne tým, čo menšie aj stredne veľké organizácie potrebujú. Svojimi praktickými funkciami a užitnou hodnotou tieto prepínače predstavujú správnu voľbu pre malé alebo vzdialené pracoviská, ktoré používajú IP kamery, VoIP telefónne systémy alebo bezdrôtové prístupové body.

Pokiaľ sa chcete o prepínači GS1200 v2 a možnostiach jeho zakúpenia dozvedieť viac, kontaktujte prosím miestnu pobočku alebo obchodného partnera spoločnosti Zyxel.

Značky: