Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Žnú úspechy po celom svete a pravidelne víťazia v renomovaných testoch. Reč je o pneumatikách Michelin Pilot Sport.

Jazdu na nich si po novom budú môcť dopriať aj fanúšikovia vysokovýkonných SUV. Francúzsky výrobca predstavil na  medzinárodnom autosalóne v Ženeve inovatívnu športovú pneumatiku MICHELIN Pilot Sport 4 SUV pre vozidlá SUV veľkou dávkou koní pod kapotou. Pneumatika bude k dispozícii v 53 rozmeroch s priemerom od 17 do 22 palcov a môže sa použiť na rôznych typoch vozidiel: na 4×4, kompaktných vozidlách, vozidlách strednej veľkosti a prémiových či športových vozidlách. MICHELIN Pilot Sport 4 SUV má homologizácie napríklad na Volvo, Jaguar, Mercedes, Porsche a Land Rover.

Novinka je vhodná pre ťažšie vozidlá s vyšším ťažiskom, než je typické pri štandardných športových automobiloch, pretože si dokáže poradiť s väčšími priečnymi a odstredivými silami. Výrobca zdôrazňuje, že pneumatika je vyrobená v spolupráci s výrobcami vozidiel a mení spôsob vnímania vysokovýkonných pneumatík pre prémiové a športové SUV. MICHELIN Pilot Sport 4 SUV zaisťuje pôžitok pri jazde vozidlom SUV, a pritom zaručuje bezpečnosť na suchom i mokrom povrchu. V porovnaní s konkurenčnými produktmi ponúka aj vyššiu odolnosť. Michelinu sa podarilo skĺbiť všetky tieto vlastnosti pomocou technológií, ktoré sa používajú v motoristickom športe.

Asymetrický dezén

Nová pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV vyniká vysokou priľnavosťou vďaka využitiu asymetrického vzoru behúňa: vonkajšia časť je vyvinutá pre jazdu na suchom povrchu, zatiaľ čo vnútorná časť je určená pre jazdu na mokrej vozovke. Pneumatika má novú zmes gumy s inovatívnymi (funkčnými a hybridnými) elastomérmi[1] a silikou. Drážky boli navrhnuté tak, aby zaisťovali väčšiu tuhosť behúňa a tak i lepšiu bočnú priľnavosť. Pre presnejšie jazdné reakcie využíva behúň technológiu dynamickej odozvy Dynamic Response, ktorá spočíva v spevňujúcom hybridnom páse z aramidu a nylonu.

Pneumatika s vysokou odolnosťou

MICHELIN Pilot Sport 4 SUV sa vyznačuje aj vysokou odolnosťou vďaka tuhým dezénovým blokom a dvojvrstvovej kostre s vysokou hustotou, ktorá znižuje pružnosť pneumatiky. V tomto ohľade je potrebné zdôrazniť, že pneumatika bola vyvinutá tak, aby zaisťovala pôžitok z jazdy v bezpečných podmienkach a s minimálnou hlučnosťou.

Premium Touch Design: atraktívny vzhľad SUV vozidiel

Bočnica pneumatiky MICHELIN Pilot Sport 4 SUV je vyrobená s využitím technológie Michelin Premium Touch, ktorá používa kontrastné logá a označenie v zamatovej povrchovej úprave. Väčšina luxusných a športových SUV má hliníkové ráfiky s veľkým priemerom, čo je dôvod, prečo majú pneumatiky MICHELIN Pilot Sport 4 SUV chránič, ktorý zabraňuje náhodnému poškodeniu ráfika pri jazde mestom.

Číslo 1 v nezávislých testoch

Hoci pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV vstúpila na trh len nedávno, získala už prvé miesto vo svojej kategórii. V testoch uskutočnených nezávislou nemeckou organizáciou TÜV SÜD predstihla pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV šesť svojich konkurentov z hľadiska niekoľkých kľúčových vlastností.

Bezpečná pneumatika s dlhotrvajúcimi výkonmi – víťaz testu v brzdení na suchom (1) i mokrom (2) povrchu

Pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV prekonala konkurenčné produkty v brzdení na suchom i mokrom povrchu. Testy uskutočnené organizáciou TÜV SÜD dokázali, že na suchom povrchu má pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV o 1,8 metra (1) kratšiu brzdnú dráhu, než je priemerný výsledok konkurenčných pneumatík.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – BRZDENIE NA SUCHOM POVRCHU (1) NOVÉ PNEUMATIKY

Na mokrom povrchu je brzdná dráha nových pneumatík MICHELIN Pilot Sport 4 SUV o 3,15 metra (2) kratšia, než je priemerný výsledok konkurenčných pneumatík. Rozdiel sa ešte zvyšuje pri porovnaní výsledkov pri opotrebovaných pneumatikách (2) –v takom prípade zabrzdí pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV o 5,2 metra skôr, než je priemerný výsledok u konkurentov.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – BRZDENIE NA MOKROM POVRCHU (2) 

NOVÉ PNEUMATIKY

OPOTREBOVANÉ PNEUMATIKY

Priľnavosť a výkony na mokrom povrchu (3)

Na mokrej trati v dĺžke 1050 metrov je pneumatika Michelin Pilot Sport 4 SUV o 2,88 sekúnd (3) rýchlejšia než priemerný výsledok konkurentov.

 

DĹŽKA TRATE: 1050 metrov

Životnosť v kilometroch

Pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV vyniká nad svojimi hlavnými konkurentmi aj z hľadiska prevádzkovej životnosti. Je schopná prejsť o 9100 km viac (4), než je priemerná kilometrová životnosť konkurenčných pneumatík.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – TEST ŽIVOTNOSTI (4)

Zoznam dostupných rozmerov

V roku 2019 bude nová pneumatika MICHELIN Pilot Sport 4 SUV k dispozícii v 53 rozmeroch s priemerom od 17 do 22 palcov.

(1) Test brzdenia na suchu z rýchlosti 100 km/h do úplného zastavenia uskutočnený na žiadosť spoločnosti Michelin v septembri 2018 organizáciou TÜV SÜD na pneumatikách s rozmerom  235/60 R 18 107W na vozidle Audi Q5 2.0 TDI.

(2) Test brzdenia na mokrom povrchu z rýchlosti 80 km/h do 20 km/h uskutočnený na žiadosť spoločnosti Michelin v auguste 2018 organizáciou TÜV SÜD na pneumatikách s rozmerom  235/60 R 18 107W na vozidle Audi Q5 2.0 TDI.

(3) Test správania sa na mokrej trati s dĺžkou 1050 m uskutočnený na žiadosť spoločnosti Michelin v auguste 2018 organizáciou TÜV SÜD na pneumatikách s rozmerom  235/60 R 18 107W na vozidle Audi Q5 2.0 TDI.

(4) Externé testy uskutočnené na žiadosť spoločnosti Michelin v auguste a septembri 2018 testovacím centrom DEKRA na pneumatikách s rozmerom 235/60 R 18 W na vozidle Hyundai Sante Fe CRDi. Test životnosti v priemernom reálnom používaní (D50) na vzdialenosti 10.000 km a s odhadovanou životnosťou pri hĺbke behúňa 1,6 mm.

 

[1]Elastomér zlepšuje rozloženie častíc siliky vo vnútri zmesi gumy a posilňuje ich pôsobenie.

Značky: