K dvojici skladacích telefónov sa pridá aj tablet Pad2.

Pripravovaná nová generácia skladacích telefónov spoločnosti Vivo niekoľko týždňov púta pozornosť nielen laickej verejnosti. Vivo pred časom predstavilo aj skladací model X Fold+, ktorý je priamou konkurenciou pre Samsung Galaxy Z Fold4. Teraz však spoločnosť ide ešte ďalej. Už o pár dní má totiž predstaviť pokračovanie tejto skvelej skladačky v podobe modelu X Fold2, ku ktorej sa pridá aj véčko X Flip a tablet Pad2.

Portál GSMArena zverejnil správu, v ktorej sa odvoláva na spoľahlivý čínsky zdroj DCS. Ten tvrdí, že nová várka zariadení od spoločnosti Vivo bude na trh uvedená už 20. apríla. K správe s dátumom uvedenia boli pridané aj potvrdené technické parametre všetkých zariadení vrátane oficiálne vyzerajúcich obrázkov skladacích modelov.

Vivo X Fold2 a X FlipZdroj: DigitalChatStation
Vivo X Fold2 a X Flip

Uniknuté podklady zároveň potvrdzujú niektoré dôležité technické parametre Vivo X Fold2, vrátane čipsetu Snapdragon 8 Gen 2 a rýchleho 120 W nabíjania. V prípade pripravovanej novinky vnútorný displej bude mať uhlopriečku 8,03-palca. Ide o 120 Hz AMOLED panel E6 s rozlíšením 2160 × 1916 pixelov. Displej bude údajne dosahovať jas až 1800 nitov. Vonkajší AMOLED displej E6 modelu Fold2 má uhlopriečku 6,53-palca a rozlíšenie 1080p. Pozitívne je, že aj tento panel dostane obnovovaciu frekvenciu na úrovni 120 Hz.

Nebude chýbať ani podpora 120 W káblového nabíjania, ktoré sa bude využívať na nabíjanie 4800 mAh batérie. Do výbavy sa dostane aj 50 W bezdrôtové nabíjanie.

Vivo X Fold2 a X FlipZdroj: DigitalChatStation
Vivo X Fold2 a X Flip

Véčko X Flip údajne prinesie Snapdragon 8+ Gen 1 spolu so 4 400 mAh batériou so 44 W nabíjaním a 50 Mpx hlavným snímačom Sony IMX866. Poteší aj pokračujúca spolupráca so spoločnosťou Zeiss. Tablet údajne dostane 144 Hz LCD displej s rozlíšením 1800 × 2880 pixelov s pomerom strán 7:5, kovové telo a čipset Dimensity 9000+. Tento model však až nápadne pripomína nedávno predstavený prvý tablet spoločnosti OnePlus.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.