Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Špecialista na priemyselné plyny dokončuje akvizíciu Air Liquide v Slovenskej a Českej republike.

S účinnosťou od mája 2020 Messer Group preberá aktivity, ešte nedávno konkurenčnej, Air Liquide v Slovenskej a Českej republike. Súčasťou akvizície sú celkom štyri on-site generátory na technické plyny, ako sú kyslík a dusík, v Trnave a Humennom a plnička plynov oceľových fliaš v českej Čáslavi.

Pred necelým rokom Messer Group a finančný investor CVC tiež získali väčšinu plynárenského obchodu spoločnosti Linde AG v Severnej Amerike a vybrané obchodné aktivity spoločností Linde a Praxair v Južnej Amerike. Najväčší rodinný špecialista na priemyselné plyny na svete teraz rozširuje svoj európsky trh.

Messer Group chce v krátkodobom horizonte plne integrovať firmy Air Liquide v oboch krajinách aj s ich 53 profesionálne zdatnými zamestnancami do Messer Tatragas, s. r. o. v Slovenskej a Messer Technogas, s. r. o. v Českej republike.

Nová investícia posilňuje našu pozíciu v Európe, a tiež potvrdzuje náš záväzok orientovať sa spoľahlivú starostlivosť o zákazníka,“ vysvetľuje Stefan Messer, majiteľ a generálny riaditeľ spoločnosti Messer Group GmbH. Táto rodinná spoločnosť pôsobí na slovenskom aj českom trhu už od roku 1991.

V súčasnosti má Messer Tatragas na Slovensku tri plniarne technických plynov, závod na výrobu vodíka a tri zariadenia na výrobu plynov priamo u zákazníka. V Českej republike prevádzkuje spoločnosť Messer Technogas dvanásť výrobných tzv. on-site zariadení, dve plniarne plynov do fliaš, výrobňu acetylénu a predovšetkým zariadenie na delenie vzduchu, prepojené potrubným systémom s veľkými odberateľmi na Ostravsku.

„Som rád, že môžem privítať nových kolegov a že aj v tejto neštandardnej dobe sme transakciu doviedli do úspešného konca. Viem, že preberáme dobre zabehnutú firmu so solídnym personálnym zabezpečením a pestrým zákazníckym portfóliom. Verím, že budeme spoločne chcieť rozvíjať aktuálnu pozíciu spoločnosti Messer Tatragas na slovenskom trhu a dlhodobo stabilizovať našu vedúcu pozíciu na trhu s technickými plynmi,“ dodáva konateľ Messer Tatragas Michal Paľa.

Značky: