Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pixel Federation sa pridáva k svetovým herným štúdiám ako SEGA Europe, Bandai Namco Entertainment Inc, Perp Games a Creative Assembly, do boja proti klimatickej kríze. 

Firma sa zaviazala prostredníctvom svojich hier podporovať svojich hráčov v environmentálnom správaní aj v reálnom živote.

Popri vývoji nových herných titulov sa štúdio Pixel Federation rozhodlo rozšíriť svoje portfólio environmentálnych aktivít a oznámilo vstúpenie do aliancie Playing for the Planet Alliance, vedenou pod záštitou Programu Spojených národov pre životné prostredie (UNEP). 

Aliancia Playing for the Planet poháňa videoherné odvetvie k zníženiu svojej uhlíkovej stopy a k zapájaniu environmentálnych aktivít do svojich hier. Vstupom do iniciatívy sa herné spoločnosti zaväzujú k pozitívnemu vplyvu na životné prostredie, od zelených aktivít v hrách až po redukciu emisií a podporu globálnych environmentálnych programov. 

Environmentálne aktivity boli slovenskému štúdiu blízke aj pred vstupom do Playing for the Planet –  k zlepšeniu životného prostredia prispelo napríklad zapojením sa do iniciatívy mesta Bratislava pod názvom 10 000 stromov

Lucia Šicková, spoluzakladateľka a súčasná Chief Learning Officerka firmy, hovorí: “Účasť v aliancii Playing for the Planet nás posúva v našich environmentálnych cieľoch ešte ďalej. Pevne verím, že každé malé rozhodnutie jednotlivca môže prispieť k pozitívnej zmene pre našu planétu. To, že sme prvý slovenský developer, ktorý sa zapojil do Playing for the Planet, je iba začiatok ďalších iniciatív, ktorými sa budeme snažiť urobiť svet zelenším a čistejším miestom pre budúce generácie.”

Hlavné záväzky

V rámci aliancie Playing for the Planet sa firma Pixel Federation zaviazala podniknúť okrem iného nasledujúce kroky: 

  • Firma bude aktívne podporovať off-the-grid, teda fyzické inovácie prostredníctvom vzdelávania. Pixel Federation už teraz dlhodobo spolupracuje a podporuje niekoľko výnimočných vzdelávacích projektov, ktoré podporujú technologické vzdelávanie, inovácie, a pracovné príležitosti pre mladých ľudí na Slovensku. 

Medzi ich nové ulohy teraz pribudne aj environmentálne vzdelávanie a podpora mladej generácie v hľadaní hmatateľných a inovatívnych riešení v boji s klimatickou zmenou

  • Pixel Federation implementuje on-the-grid, teda herné aktivity priamo do svojich titulov, s cieľom upozorniť hernú komunitu na akútne problémy odlesňovania a znečisťovania oceánov a povzbudiť ich k ekologickému správaniu. Najobľúbenejšie hry, vrátane Diggy’s Adventure, TrainStation2 a Port City, ktoré denne zahrá viac ako štvrť milióna ľudí po celom svete, budú vzdelávať a odmeňovať hráčov za plnenie environmentálnych úloh v hre a zároveň ich podporovať k rovnakému správaniu aj mimo herného sveta.
  • Firma sa zaviazala k zmapovaniu svojej súčasnej uhlíkovej stopy s cieľom znížiť ju na nulu.
  • Pixel Federation sa taktiež zúčastní každoročného stretnutia herných developerov v aliancii Playing for the Planet – akcie Green Game Jam 2022.

Prostredníctvom týchto záväzkov bude Pixel Federation podporovať environmentálne zmeny v hernom priemysle, a zároveň povzbudzovať svoju hráčsku komunitu k environmentálnym aktivitám aj v reálnom živote. 

Stane sa tak aj vďaka každoročne organizovanej akcii Green Game Jam, na ktorej sa stretávajú najväčšie mená herného priemyslu, s cieľom vzdelávať a inšpirovať milióny hráčov, aby konali v prospech životného prostredia. 

„Bude potrebné, aby sa do znižovania emisií zapojili všetci. Videoherné odvetvie je novým spojencom v boji za priaznivé klimatické podmienky pre túto planétu.“, povedal Sam Barratt, vedúci oddelenia pre mládež, vzdelávanie a advokáciu Programu OSN pre životné prostredie (UNEP). „Sme veľmi radi, že máme podporu Pixel Federation. Členstvo týchto herných spoločností je dôkazom toho, že my všetci sa musíme pričiniť v globálnom úsilí o zníženie emisií uhlíka a dosiahnuť skutočný posun smerom k udržateľnosti.“

Pri celosvetovom dosahu herného priemyslu sa spoločnosť oprávnene zaujíma, ako sa toto odvetvie podieľa na boji proti klimatickej zmene. Práve vďaka aliancii Playing for the Planet sa spoločnosti ako Sony, Microsoft, Ubisoft a najnovšie aj Pixel Federation spájajú, aby prispeli k zmene k lepšiemu.

Značky: