Otázne je, či sa dočkáme základného modelu série Tab S10.

Samsung pred pár dňami predstavil nové skladacie smartfóny Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, smart hodinky Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch7, slúchadlá Galaxy Buds3 a Buds3 Pro a inteligentný prsteň Samsung Galaxy Ring – ten sa na našom trhu nebude v roku 2024 predávať.

Zdá sa však, že kórejský výrobca nespomaľuje a na tento rok má pripravené ešte ďalšie novinky. V posledných týždňoch sa čoraz viac hovorí o nových tabletoch série Galaxy Tab S10, ktoré by mali byť podľa Maxa Jambora a portálu Allround-PC predstavené v októbri.

Otázkou ostáva, ktorých tabletov série Galaxy Tab S10 sa dočkáme. Portál naver totiž začiatkom júla prišiel s informáciou, že sa Samsung rozhodol zrušiť tablet Galaxy Tab S10. Rodina Galaxy Tab S10 by tak mala pozostávať iba z dvoch modelov – z tabletov Galaxy Tab S10+ a Galaxy Tab S10 Ultra.

Naver uvádza, že Samsung sa chce sústrediť na tablety s väčšími uhlopriečkami. Model Tab S10 Ultra by mal dostať takmer 15-palcový displej a procesor Snapdragon 8 Gen 3. Galaxy Tab S10+ by si mal zachovať 12,4-palcovú veľkosť, poháňať ho vraj bude MediaTek Dimensity 9300+.

Android Central doplnil informáciu o októbrovom predstaví tabletov Galaxy Tab S10 o špekulácie, ktoré sa týkajú ďalšieho zariadenia. To by malo byť oznámené spoločne s novými tabletmi a malo by ísť o smartfón Galaxy S24 FE.

Tento telefón vraj ponúkne 6,1-palcový AMOLED displej, procesor Exynos 2400 alebo Snapdragon 8 Gen 3 a maximálne 256 GB úložisko. Ďalšie informácie zatiaľ nie sú dostupné.

Zdroj: Max Jambor, Allround-PC, Naver, Android Central

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit