Príspevky, ktoré obsahovali URL adresu v niektorých prípadoch Facebook blokoval a odmietal ich zobraziť.

Facebook má graficky dobre spracované pridávanie nových príspevkov naviazaných na vybranú URL adresu. Poskytne nielen obrázok ale aj základný náhľad článku, webu alebo iného typu obsahu.

V niektorých prípadoch však ochrana proti škodlivým URL adresám vyhodnotila bežné príspevky ako hrozbu a zablokovala zobrazenie obsahu. Chyba, ktorá sa prejavovala počas včerajšieho dňa bola podľa hovorcu Facebooku odstránená. Preverovanie sa týkalo všetkých odkazov smerujúcich mimo FB. Teda zdieľanie príspevkov a linkov na vnútornú – Facebokovú sieť neboli ovplyvnené.

fb

Keďže chyba je odstránená a nahodené príspevky sú odkryté, prípadne obnovené z blokovacej listiny, odporúčame používateľom skontrolovať svoj obsah. Mali by vidieť svoje pokusy o zverejnenie príspevkov. Kontrolou si navyše preveríte, či nenastala nejaká duplicita vo vašom obsahu.

Vývojári zaznamenali príčinu tohto problému práve pri načítaní obrázkov zo vzdialených serverov. Aj to bol dôvod, prečo ste k niektorým príspevkom nezískali hlavný obrázok, tak ako to FB zvykne k nemu doplniť. To bol ten lepší prípad, pred úplným znemožnením zdieľania obsahu.

Táto chyba sa však podľa nás neprejavovala len včera, ide o dlhodobý problém, ktorému musia používatelia čeliť. Uvidíme, ako sa vývojári popasovali s opravením systému a jeho správnou funkcionalitou v budúcnosti.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.