Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na českom a slovenskom trhu vzrástol niekoľkonásobne záujem o cloudové služby Acronis

Acronis, líder v oblasti kybernetickej ochrany, uviedol, že uplynulý rok 2021 bol doteraz najlepším rokom v jeho histórii. Spoločnosť rástla ako v obrate, tak aj v počte zákazníkov, partnerských sietí a objeme spravovaných dát. Ešte vyššiu dynamiku mal dopyt po službách Acronis na českom a slovenskom trhu, či už ide o služby zálohovania dát či kybernetickej bezpečnosti.

Na globálnej úrovni Acronis registruje 20 000 poskytovateľov služieb, ktorí využívajú platformu Acronis Cyber Protect Cloud na ochranu viac ako 750 000 podnikov a organizácií na celom svete. Oproti roku 2020 došlo len v Európe k 118-percentnému nárastu objemu dát chránených v rámci cloudovej platformy a 32-percentnému nárastu počtu zákazníkov.

V Českej republike a na Slovensku zaznamenal Acronis ešte dynamickejší rast dopytu po cloudových službách, okrem iného aj v dôsledku minuloročného otvorenia lokálneho dátového centra v Prahe. Došlo napríklad k 330-percentnému rastu záloh Microsoft 365 a objem dát chránený s využitím služby Disaster Recovery vzrástol dokonca viac ako osemnásobne. Celkovo sa lokálny dopyt po využití služieb kybernetickej bezpečnosti Acronis zvýšil o 411 %.

„Pokračujúci tlak na digitalizáciu celých odvetví ekonomiky viedol aj v roku 2021 k ďalšiemu prehĺbeniu závislosti od informačných technológií a dátach,“ povedal Aleš Hok, obchodný riaditeľ spoločnosti ZEBRA SYSTEMS, ktorá zastupuje Acronis v Českej republike a na Slovensku. „A s tým prichádzajú vyššie riziká a nutnosť chrániť kľúčové dáta pred kybernetickými útokmi v záujme čo najvyššej dostupnosti a neprerušovanej prevádzky. Vlani sme zaznamenali dramatický rast dopytu práve po zaistení maximálnej prevádzkovej dostupnosti. Sme radi, že vďaka lokálnemu Acronis Data Center môžu naši partneri ponúkať svojim zákazníkom komplexné služby kyberochrany spĺňajúce teraz aj požiadavky na umiestnenie v danej lokalite.“

K ďalším míľnikom Acronis v roku 2021 patrí menovanie nového výkonného riaditeľa (CEO), ktorým sa v júli stal Patrick Pulvermuller. V septembri ešte došlo k premenovaniu úspešného riešenia kybernetickej ochrany pre jednotlivcov a živnostníkov na Acronis Cyber Protect Home Office, ktoré tak dopĺňa portfólio riešení Acronis Cyber Protect pre podnikových zákazníkov a Acronis Cyber Protect Cloud pre poskytovateľov služieb. Vlani navyše Acronis rozšíril svoje aktivity vďaka akvizíciám  spoločností DeviceLock, 5nine, Synapsys a CyberLynx.                                                                                                                                                                                                                                                     

O spoločnosti Acronis

Acronis je lídrom v segmente kybernetickej ochrany, ktorá zahŕňa oblasti bezpečnosti, dostupnosti, súkromia, autenticity a zabezpečenia (SAPAS) prostredníctvom inovatívnych zálohovacích riešenínástrojov bezpečnostidisaster recoveryzdieľania a synchronizácie podnikových dát fungujúcich v prostredí hybridného cloudu: on-premise, v cloude či v oboch prostrediach. Vďaka vylepšeným AI technológiám a blockchainovej autentizácií dát chráni Acronis všetky dáta vo všetkých prostrediach vrátane fyzických, virtuálnych, cloudových, mobilných a aplikačných. S viac ako 500 000 firemnými zákazníkmi a globálnou komunitou poskytovateľov služieb, resellerov a ISV partnerov je Acronis prevereným dodávateľom 80 % podnikov rebríčka Fortune 1000 a celkovo viac ako 5 miliónov zákazníkov. S centrálami vo Švajčiarsku a Singapure je Acronis globálnou organizáciou so zastúpením na celom svete a partnermi v 150 krajinách. Viac sa dozviete na www.acronis.com a www.acronis.cz.

Značky: