Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Voltia, líder v oblasti elektrických mestských dodávok, ktorý v súčasnosti pôsobí v jedenástich krajinách Európy, získal ďalšiu významnú objednávku.

Po dobití Paríža (projekt Chronopost) a úspešnom projekte v Londýne (magistrát), sa jej podarilo uspieť aj v jednotlivých častiach Veľkej Británie a Írska. Firma Menzies Distribution zaoberajúca sa rozvozom novín a časopisov sa rozhodla od Voltie nakúpiť takmer päťdesiatku nových elektro dodávok. V rámci ostrovov je to vzácnosť, pretože väčšina elektrických vozidiel býva umiestňovaná výhradne v Londýne. Okrem toho je táto transakcia považovaná za jeden z najväčších jednorázových nákupov elektrických vozidiel vo Veľkej Británii a Írsku.

Menzies Distribution, ktorá patrí medzi významných logistických hráčov vo Veľkej Británii a Írsku, týždenne rozvezie viac ako 30 miliónov kusov novín a časopisov približne 25 000 obchodníkom. V Anglicku (23), Škótsku (20), Severnom Írsku (2) a v samotnom Írsku (2) jej najnovšie s distribúciou v dvadsiatich šiestich lokalitách pomôžu elektrické vozidlá Voltia van. Charakteristickým znakom tejto spoločnosti je, že sa nezameriava iba na veľké mestá, ale tiež na menšie obce. Svoju bezemisnú flotilu tak rozšíria na 120 vozidiel, čím sa stane britskou spoločnosťou s najväčším počtom elektrických áut. Zároveň, vďaka svojej dcérskej spoločnosti Gnewt, bude disponovať najväčšou komerčnou infraštruktúrou nabíjacích staníc v krajine, ktorá dodáva zásielky po celom Londýne.

Silvester Pullman, obchodný riaditeľ Voltia pre Európu: „Som rád, že po Paríži, kde sme získali veľkú objednávku pre Chronopost patriaci pod francúzsku La Poste, sme sa pustili do Veľkej Británie. Po úspešnom zrealizovaní pilotného projektu 22 dodávok s londýnskym magistrátom, pokračujeme ďalej a dobíjame jednotlivé časti Spojeného kráľovstvá a Írska.“

Voltia by mala dodať objednané vozidlá do konca marca. Wakefield, Preston, Sheffield, Aberdeen, Inverness, Dundee, Belfast, alebo Dublin sa tak následne zaradia vedľa Londýna, Paríža, Marseille a Dortmundu medzi mestá, kde bude možné stretnúť sa s ich vozidlami.

Značky: