Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jediný český zástupca v Európskej lige, Sparta Praha, odohrá vysoko atraktívne duely proti škótskym Rangers, ktorí v minulej sezóne vyradili Sláviu. Tá narazí v Konferenčnej lige na ťažkého súpera z Holandska alebo Nemecka. Jablonec má po žrebe reálnu šancu na postup zo skupiny.

Z oboch prestížnych šampionátov odvysielajú stanice Sport1 a Sport2 až 60 stretnutí, ktoré sa nebudú dať pozerať na žiadnom inom kanáli na Slovensku. Počas každého hracieho týždňa základných skupín európskych pohárov uvidia diváci Sport1 a Sport2 exkluzívne dvoch z troch českých účastníkov.

A že sa bude na čo pozerať. Pražská Sparta môže vylepšiť českú bilanciu s francúzskymi tímami. Z najsilnejšieho koša totiž vyfasovala Olympique Lyon, ktorý pred deviatimi rokmi v rovnakej súťaži nedokázala poraziť. Popri Rangers je v skupine aj úradujúci dánsky majster FC Brøndby, proti ktorému bude chcieť Sparta získať 6 bodov.

Ďalšie dva české kluby v Európe, Slávia a Jablonec, sa ukážu v Európskej konferenčnej lige. Pražský klub vyžrebovali do náročnej skupiny s ostrieľaným Feyenoordom, húževnatým Unionom Berlín a nevyspytateľným Maccabi Haifa. K severočeskému klubu bol žreb predsa len milosrdnejší. Vedľa silného AZ Alkmaaru je v skupine rumunský Kluž a dánsky nováčik na európskej scéne Randers FC. Druhé miesto za Alkmaar by tak pre Jablonec malo byť dosiahnuteľnou métou.


Program českých klubov – 1. hrací deň:
16. 9. 2021, 18:45, Slávia Praha – Union Berlín  (EKL)
16. 9. 2021, 21:00, Brøndby – Sparta Praha (EL)
16. 9. 2021, 21:00, FK Jablonec – CFR Kluž (EKL)

Značky: