Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Držiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2017 Slovenskej republiky sa stal Michal Weis a spoločnosť IBL Software Engineering, spol. s r.o. Prestížne ocenenie si na slávnostnom ceremoniáli v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky prevzal z rúk vedúceho partnera EY Mateja Bošňáka, zakladateľa a celosvetového organizátora súťaže.

Titul EY Technologický podnikateľ roka 2017 získala Lívia Naništová, spoluzakladateľka spoločnosti Novplasta, s.r.o. Titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2017 si prevzala Lucia Čierna, Barbora Bilčíková a Petra Bilčíková – zakladateľky spoločnosti Fertucha, s. r. o.

EY Podnikateľom roka 2017 Slovenskej republiky sa stal Michal Weis, zakladateľ spoločnosť IBL Software Engineering, spol. s r.o.

Titul EY Technologický podnikateľ roka 2017 získala Lívia Naništová, spoluzakladateľka spoločnosti Novplasta, s.r.o.

Záštitu nad súťažou EY Podnikateľ roka 2017 prevzal prezident Slovenskej republiky.

 „Priznám sa, že som ostal v prvom okamihu šokovaný, keď som začul svoje meno. Všetky príbehy večera boli úžasné a mal som svoj tip na víťaza, no takéto finale som ani vo sne nečakal. Cítim sa byť veľmi poctený tymto ocenením, ale zároveň viem, že nepatrí len mne, ale kolegom, ktorí firmu IBL tvoria a dávajú jej každý deň kus svojho srdca.“ sprostredkúva svoje pocity Michal Weis, zakladateľ a zároveň generálny riaditeľ IBL Software Engineering, spol. s r.o. a dodáva: „Chcel by som ešte poďakovať trom výnimočným ľuďom, ktorých som mal to šťastie v živote stretnúť: mojej manželke, bez podpory ktorej by som nemohol venovať firme toľké úsilie, môjmu obchodnému partnerovi Herbertovi, ktorý do mňa vložil dôveru a Mirovi Trnkovi, ktorý ma naučil, že podnikať zodpovedne a čestne má zmysel.“

„Poslaním tejto súťaže je nielen vzdať uznanie úspešným podnikateľom, ale aj informovať verejnosť o inšpiratívnych podnikateľských príbehoch. Činnosť a aktivity slovenských podnikateľov často presahujú hranice našej republiky a mali by sme byť na nich právom hrdí,“ hovorí Matej Bošňák, vedúci partner EY v Slovenskej republike a dodáva „Víťazi, držitelia titulu EY Podnikateľ roka Slovenskej republiky, našu krajinu reprezentujú na svetovom finále v Monte Carle a tým predstavujeme svetu svojich najlepších podnikateľov,“

 Z viac ako sto prijatých nominácií sa tento rok do súťaže kvalifikovalo dvadsaťosem podnikateľských osobností. Desaťčlenná porota súťaže hodnotila uchádzačov podľa medzinárodných kritérií: podnikateľský duch, inovácie, čestnosť a poctivosť / osobný vplyv, finančné výsledky, strategická orientácia, celoštátny/globálny dosah.

„Spomedzi mnohých slovenských podnikateľov, ktorí svojou činnosťou tvoria konkurencieschopné produkty, zároveň sú výnimoční a ich know-how prekračuje hranice našej krajiny, porota vybrala toho najlepšieho. Úloha nebola ľahká keďže nominované podnikateľské príbehy boli veľmi vyrovnané. Napokon sme sa rozhodli vybrať podnikateľský príbeh, ktorý svojou atraktivitou dobyl takmer celý „meteorologický svet“. hovorí Jozef Klein, predseda poroty a držiteľ titulu EY Podnikateľ roka 2016 a rozhodnutie poroty komentuje takto:

„Podnikateľský príbeh Michala Weisa je o odvahe podnikať, ktorá sa spojila s cieľavedomosťou, nadčasovosťou, presným zacielením produktu na trhu, ale aj spojení sa so správnym zahraničným partnerom. Tento príbeh je o to pozitívnejší, že všetko je produkt ľudského umu a ľudskej tvorivosti.“

 „V biznise potrebujete talent, odvahu, vytrvalosť a k tomu aj trochu šťastia. Naši víťazi sú dôkazom toho, že keď sa správne namiešajú tieto ingrediencie, vznikne vynikajúci recept na úspech. Gratulujem a som veľmi rád, že môžeme byť pri tom,“ povedal Andrej Viceník, člen predstavenstva a vrchný riaditeľ divízie Firemného bankovníctva Všeobecnej úverovej banky, ktorá je exkluzívnym partnerom súťaže.

Profil držiteľa titulu EY Podnikateľ roka 2017

Michal Weis

IBL Software Engineering, spol. s r.o.

Programovať a skúmať princípy počítačov začal v deviatich rokoch. Na začiatku vysokej školy v ESET-e založil tím pre vývoj novej generácie antivírusu, ktorý položil základy celosvetového úspechu firmy.

S meteorológiou sa stretol, keď pomáhal matke v SHMÚ pri nasadení nemeckého softvéru.

So snom presadiť sa na medzinárodnom trhu v roku 1997, po skončení vysokej školy, založil s nemeckým partnerom meteorologickú softvérovú firmu – IBL. Po dvadsiatich rokoch je dnes firma svetovou špičkou v oblasti inštalácií na všetkých kontinentoch a poskytuje softvér pre národné meteorologické organizácie, letiská a armády celého sveta.

Najdôležitejším krédom je práve atmosféra a vysoko nadštandardné vzťahy tak vo firme, ako aj ku klientom, ktorí spoločne tvoria jednu rodinu. Aj vďaka tomu sa firma stala strategickým partnerom veľkých medzinárodných a nadnárodných organizácií, a Slovensko je dnes vďaka IBL uznávanou jednotkou.

So životnou víziou pomôcť v celosvetovom meradle, dnes pokračuje vo vývoji nových technológií, ktoré pomáhajú zachraňovať životy a šetriť našu planétu.

Finalistami súťaže EY Podnikateľ roka 2017 sa okrem víťaza stali:

  • Peter Dostál, Aliter Technologies, a.s.
  • Pavol Jakubec, I.D.C. Holding, a.s.
  • Lívia Naništová, Novplasta, s.r.o.
  • Ivan Vallo, robotec, s.r.o.

 Víťazom kategórie EY Technologický podnikateľ roka 2017 sa stala spoluzakladateľka spoločnosti Novplasta, s.r.o., Lívia Naništová.

Titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2017, určený pre podnikateľov, ktorých firmy fungujú na trhu minimálne dva a nie viac ako päť rokov, si prevzala Lucia Čierna, Barbora Bilčíková a Petra Bilčíková, spoluzakladateľky spoločnosti Fertucha, s. r. o.

Partneri súťaže EY Podnikateľ roka 2017

Exkluzívnym partnerom súťaže je Všeobecná úverová banka, generálnym partnerom je spoločnost SAP Slovensko. Partnerom súťaže je spoločnosť Slovanet a značka škótskej whisky Chivas Regal. Oficiálnym vozidlom tohto ročníka je BMW a imidž partnerom Marco Mirelli. Hlavným mediálnym partnerom je Rozhlas a televízia Slovenska a Rádio Slovensko, mediálnymi partnermi sú denníky Hospodárske noviny a SME, týždenník TREND, mesačník Forbes a Profit, televízia TA3 a portál startitup.sk.

Značky: