Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Koronavírusová pandémia výrazne urýchlila migrovanie firemných e-mailov do cloudu

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, uviedla, že sa počas koronavírusovej krízy výrazne zvýšil záujem organizácii o migráciu do cloudových služieb typu Office 365. Stále viac zákazníkov tak využíva riešenia GFI Archiver na uľahčenie migrácie firemnej elektronickej pošty do Office 365 a zefektívnenie práce s e-mailami.

Firmy majú možnosť jednoducho nechať migrovať svoje e-maily do Office 365 z už existujúceho archívu GFI Archiver. Alebo si môžu zabezpečiť jeho licenciu napr. v rámci programu GFI Unlimited, poštu najprv previesť do archívu v GFI Archiver, a potom ju môžu nechať migrovať do Office 365. V oboch prípadoch je potom možné efektívne využívať GFI Archiver v kombinácii s riešením Office 365 aj v bežnej prevádzke.

Hlavné výhody migrácie do Office 365 s využitím riešení GFI Archiver:

  • Je rýchlejšia než migrácia z poštových serverov Kerio Connect alebo Microsoft Exchange.
  • Je lacnejšia, pretože nevyžaduje zabezpečenie špeciálnych migračných nástrojov.
  • Nevyžaduje migráciu všetkých e-mailov, čím šetrí veľkosť mailboxov v Office 365.
  • Nie je potrebné migrovať a platiť za neaktívne schránky (napr. bývalých zamestnancov).
  • Znižuje riziko úniku dát a poskytuje lepšiu pripravenosť na auditné požiadavky.

„Organizácie, ktoré mali už predtým v pláne migrovať do Office 365, prechádzajú práve teraz – koronavírusová pandémia pôsobí ako významný katalyzátor,“ povedal Jozef Kačala, Sales Engineer pre EMEA a APAC v GFI Software. „Elektronická pošta je dnes spoločne s Microsoft Teams hlavným dôvodom prechodu na Office 365. S GFI Archiver môžu zákazníci získať významné výhody ako počas migrácie, tak aj v nasledujúcej bežnej prevádzke vďaka efektívnejšej správe elektronickej pošty.“

Nedávno uvedená verzia GFI Archiver 15.0 na archiváciu e-mailov a súborov ponúka kompletne prepracované užívateľské prostredie, jednoduchšie a efektívnejšie vyhľadávanie archivovaných položiek ako v desktopových, tak v mobilných zariadeniach, a vylepšené reportovanie. Popri Office 365 dokáže GFI Archiver bezproblémovo spolupracovať aj s aplikáciami Microsoft Outlook, Google Apps a s e-mailovými servermi Windows Server vrátane platforiem Hyper-V a VMware. Viac informácií o riešení GFI Archiver 15.0 nájdete na http://gfi-unlimited.cz alebo https://www.gfi.com/products-and-solutions/network-security-solutions/gfi-archiver.

Značky: