Koľko fotoaparátov sa zmestí do výbavy smartfónu?

Portál 91mobiles zverejnil najnovší patent spoločnosti Huawei, ktorý si čínsky výrobca zaregistroval na ruskom federálnom inštitúte priemyselného vlastníctva. Patent zobrazuje dizajn smartfónu so šiestimi zadnými fotoaparátmi.

Takýto telefón obsahuje štyri väčšie objektívy a dva menšie objektívy. Vo výbave má tiež LED blesk, ktorý sa nachádza pod šesticou fotoaparátov. Môžeme polemizovať, aká je konfigurácia takéhoto zadného fotoaparátu, nakoľko dnes sa väčšinou stretávame so štyrmi fotoaparátmi – hlavným snímačom, ultraširokouhlým snímačom, teleobjektívom a senzorom na meranie hĺbky/ToF senzorom.

Vieme si predstaviť, že by 6× zadný fotoaparát pozostával z hlavného fotoaparátu, ultraširokouhlého fotoaparátu, dvoch teleobjektívov – jeden pre optický zoom na kratšie vzdialenosti, druhý na dlhšie a vo výbave by mal tiež dedikovaný makro senzor a ToF senzor. To sú však špekulácie.

Dizajn tiež zobrazuje rovný displej s duálnym selfie fotoaparátom, USB-C port, reproduktor, mikrofóny a IR port. 3,5 mm jack vo výbave nie je. Vzhľadom na rovný displej sa dá predpokladať, že pôjde o smartfón strednej triedy, avšak finálny produkt sa môže odlišovať od dizajnu pre účely patentu.

Huawei si patentoval dizajn smartfónu so 6 zadnými fotoaparátmi. Zdroj: 91mobiles

Zdroj: 91mobiles

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro: Fotoaparát a videokamera do vrecka (RECENZIA a VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit