Doplnené 19. 7. 2018: Revolut už začal v niektorých krajinách umožňovať pridanie platobnej karty do služby Google Pay. Fungovať by to malo aj na Slovensku, u nás v redakcii prebehol celý proces v poriadku.

Revolut je mobilná banka, ktorú môžete používať zadarmo.

S rozmachom mobilných aplikácií sa na trhu objavilo viacero bankových služieb, ktoré sú navrhnuté tak, aby ste ich používali iba vo vašom mobile. Najznámejšie sú služby Revolut a N26 – prvá menovaná služba sa snaží tváriť ako alternatíva k bežným bankám, ktorá zaujme najmä výbornými kurzami pri platení v cudzej mene. Aj vďaka tomu je Revolut šikovný doplnok k vašej existujúcej banke, v redakcii využívame túto službu najmä na cestách v zahraničí.

O Revolute sme podrobne písali v tlačenom vydaní magazínu TOUCHIT 04/2018. V skratke zhrňme, že ide o bezplatnú službu, ktorá okrem iného ponúka aj fyzickú platobnú kartu na platenie. Tú je možné získať zadarmo alebo za jednorazový malý poplatok. Peniaze na vašom Revolut účte si môžete okamžite nabiť cez inú platobnú kartu alebo bankovým prevodom a k dispozícii je aj prémiová verzia služby s extra funkciami, ako sú doplnkové virtuálne karty, cestovné poistenie atď.

Revolut najnovšie oznámil, že umožní platiť mobilom. Táto funkcia bola dlhodobo žiadaná zo strany používateľov, banková aplikácia ju ponúkne čoskoro. Podľa dostupných informácií portálu zf.ro prinesie Revolut najskôr platenie cez Google Pay a to v celej Európe. Neskôr by mala pribudnúť aj podpora pre Apple Pay, avšak v tomto prípade nie je známe, kedy sa tak stane.

O spustení platenia cez Google Pay pomocou služby Revolut budeme informovať. Ide o praktickú novinku aj pre Slovákov, ktorí by chceli využívať platenie smartfónom, avšak ich banka túto funkciu neumožňuje.

Zdroj: vlastné, zf.ro

Prečítajte si aj:

Google Pay na Slovensku: Službu využíva 10 tisíc používateľov, čoskoro ju nasadí aj VÚB banka

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit